Părintele Calistrat a declarat „război” videochatistelor: „Vatămă sufletește și trupește!”

Ultima actualizare:

Părintele Calistrat Chifan, 57 de ani, abia ce și-a sărbătorit ziua de naștere, pe 3 decembrie. Monahul, aflat în mijlocul unei furtuni mediatice, după ce a lovit o femeie, rămâne ferm pe poziții și continuă să ofere pilde și predici, în aceeași manieră nefiltrată și incisivă.

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni
Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni

Invitat, recent, la emisiunea online a publicației „Bună Ziua Iași”, BZI Live, părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni a taxat persoanele care practică videochatul, pentru a-și câștiga existența. Preotul chiar a oferit câteva exemple concrete de enoriașe, venite să se spovedească, deoarece obișnuiesc să facă spectacole deocheate în fața camerei web.

Trupul este templul Duhului Sfânt, iar a batjocori trupul, pentru că videochatul înseamnă niște forme de manifestare senzuale, de sexualitate, de inducție a plăcerii.(...) Videochatul nu este o meserie, nu este un serviciu. Videochatul este ceva care vatămă sufletește și trupește, adică în momentul în care faci lucruri din astea jenante, astea nu mai țin de natura biologică a lucrurilor”, a spus părintele Calistrat, pentru BZI Live.

Preotul a relatat discuția purtată cu o enoriașă care l-a provocat. Respectiva i-ar fi spus că Biserica ar trebui să fie de acord cu legalizarea prostituției și că persoanele care practică ar putea să își înființeze propria biserică, amintind-o pe Sfânta Maria Egipteanca, personaj religios care a trăit aproape 50 de ani în deșert pentru a se ține departe de ispitele trupești, cărora nu le putea face față.

Curios este faptul că în emisiune s-a dezbătut doar aspectul practicării prostituției sau videochatului de către femei, cele două activități fiind abordate, într-o mare măsură și de către bărbați.

Părintele Calistrat este o veritabilă vedetă, printre creștin-ortodocși, mai ales în mediul online. La jumătatea lunii noiembrie, însă, de numele său avea să fie legat un scandal, după ce în presă a apărut o înregistrare realizată în curtea mânăstirii unde slujește preotul și care surprinde momentul în care acesta lovește o enoriașă. Poliția a intrat pe fir și a pornit o anchetă, dar nici Biserica Ortodoxă Română nu a ignorat episodul. Arhiepiscopia Iașilor l-a taxat pe Calistrat, căruia i s-a interzis să slujească sau să spovedească.

Părintele Calistrat nu s-a ferit să comenteze evenimentul, explicând că persoana lovită agresa enoriașii și încerca să perturbe slujba, o apucătură a respectivei demonstrată, ulterior, de mai multe persoane, chiar și de preoți care avuseseră de-a face cu ea, la alte biserici. Evident, până să dea ochii cu Calistrat Chifan, respectiva nu mai fusese potolită în mod violent, ci pur si simplu invitată să plece.

Cert este că abia la finalul lunii noiembrie, pe una dintre paginile online care poartă numele părintelui Calistrat apărut un mesaj public în care și-a cerut scuze pentru incidentul petrecut în curtea mănăstirii. Preotul a mai fost acuzat de un alt cleric că ar fi fost bătut, în două rânduri, de acesta și de un ucenic de-al său.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Televiziune NBC news
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net