Pretențiile lui Calistrat, preotul-bătăuș: „Daţi mai mult la vrăjitoare! Vreau 10% din cât dați acolo"

Ultima actualizare:

Intrat în vizorul opiniei publice după ce a lovit o enoriaşă în curtea Mănăstirii Vlădiceni, preotul Calistrat este din nou protagonistul unui episod scandalos. După cum a prezentat Adevarul.ro, prelatul era nemulţumit de plata pentru pomelnic.

Părintele Calistrat Calinic  are 230.000 de  urmăritori pe YouTube
Părintele Calistrat Calinic are 230.000 de urmăritori pe YouTube

Deşi omenia ar trebui să fie prima calitate a unui preot cu har, părintele Calistrat Chifan a fost filmat povestind unor enoriaşi câţi bani cere pentru un pomelnic. Acesta era nemulţumit după ce o credincioasă l-a rugat să îi primească pomelnicul, deşi nu avea bani pentru a-l plăti.

Venise într-o zi o cucoană şi mi-a zis că e supărată că nu are bani şi să îi primesc un pomelnic. I-am zis să nu mă ia aşa. Cât ai dat la vrăjitoare? 1.000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost? Vii cu 100, 10% din cât ai dus acolo. De ce preotul e mai prost şi trebuie să îţi facă rugăciune cu 5 lei, iar aia te prosteşte, îţi spune trei gogoşi şi îi dai 1000 lei. De unde e asta? Nu suport treaba asta, vreau să fiu tratat măcar la 10% din cât e tratată o vrăjitoare”, a spus Calistrat Chifan, conform sursei citate.

FOTO: Facebook/ Calistrat.ro
FOTO: Facebook/ Calistrat.ro

Pe durata anchetei e suspendat

Preotul Calistrat, unul dintre cei mai cunoscuţi monahi din România, cu o pagină de YouTube cu peste 200.000 de urmăritori, a fost implicat într-un scandal la începutul acestei luni. Mai precis, la 9 noiembrie, s-a certat cu mai multe femei şi a lovit-o pe una dintre ele, în curtea Mănăstirii Vlădiceni, din judeţul Iaşi. Incidentul a fost filmat de credincioşii aflaţi la faţa locului, iar pe înregistrare se observă cum preotul se apropie de una dintre femeile aflate în curtea mănăstirii şi o loveşte cu braţul drept, iar mai multe persoane aflate în zonă îl apostrofează pe părintele Calistrat.

În prezent, conform Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul este cercetat şi nu va mai sluji până la o decizie finală. „Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare; ea devine prilej de sminteală şi de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, la acel moment.

image

6.000 de români sunt de partea preotului

Chiar dacă există înregistrări clare ale bătăii, iar acum a faptului că cerea sume exorbitante pentru un pomelnic, preotul Calistrat Chifan e susţinut de mii de români. Peste 6.000 de oameni au semnat o petiţie de susţinere a acestuia, iar 37.000 de persoane au distribuit-o, cerând ca părintele ieşean să fie lăsat în pace.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net