Preotul bătăuş Calistrat Chifan va fi dat în judecat de către victime! BOR: «Diavolul ne joacă pe degete»

Ultima actualizare:

Scandalul de joi, de la Mănăstirea Vlădiceni, din judeţul Iaşi, în care părintele Calistrat Chifan a fost filmat în timp ce lovea o enoriaşă şi se certa cu alta, a ajuns într-o nouă fază. Femeile agresate vor să-l dea în judecată.

Părintele Calistrat  are peste  150.000  de urmăritori  pe Youtube. FOTO: Facebook/ Calistrat.ro
Părintele Calistrat are peste 150.000 de urmăritori pe Youtube. FOTO: Facebook/ Calistrat.ro

Victimele preotului bătăuş au povestit cum s-a petrecut scandalul. Conform adevarul.ro, cele două femei susţin că declaraţiile preotului Calistrat Chifan sunt mincinoase şi că acesta le-ar fi ameninţat de mai multe ori să nu mai intre în curtea mănăstirii.

”În seara zilei de miercuri am mers la Mănăstirea Vlădiceni pentru a participa la slujba Sf. Maslu, ajungând când aceasta era deja începută. Din senin l-am văzut venind spre noi pe pr. Calistrat, împreună cu un grup format din preoţi şi ucenici ai acestuia, începând să o lovească pe una dintre noi cu putere în zona capului, fapt ce a determinat căderea ei la pământ.

În clipele următoare s-a îndreptat cu furie spre cea de-a doua, aplicându-i o lovitură premeditată tot în zona capului, determinând tot căderea pe asfalt. Preotul a continuat şi după acest moment să aplice lovituri repetate cu toată anvergura braţului, noi neavând vreo posibilitate să ne revenim şi să schiţăm măcar vreun gest de apărare”, au mai transmis femeile.

De asemenea, victimele au spus că unul dintre preoţii care îl însoţeau pe preotul Calistrat a luat telefonul uneia dintre ele, iar acesta din urmă l-a solicitat şi l-a izbit de pământ, pentru a-l distruge.

Incidentul a avut loc joi

În apărarea sa, preotul Calistrat Chifan a declarat într-o emisiune la o televiziune locală faptul că cele două femei făceau scandal de fiecare dată.

Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu, o măciucă nemăritată, să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni. Eu le-am interzis, în paraclis cât stau eu aici şi spovedesc, voi nu mai aveţi ce căuta aici. Eu le-am provocat la discuţii, să vorbim corect. La un moment dat, au început să agaţe femeile din biserică. Şi părintele le-a spus să nu mai filmeze, să nu mai fotografieze”, a declarat preotul Calistrat, într-o emisiune la BZI. 

Pe filmarea realizată de credincioşii aflaţi la faţa locului se observă cum preotul se apropie de una dintre femeile aflate în curtea mănăstirii şi o loveşte cu braţul drept, iar mai multe persoane aflate în zonă îl apostrofează pe părinte.

BOR spune că diavolul e de vină

image

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a reacţionat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, în care vorbeşte despre răbufnirea preotului din judeţul Iaşi. Vasile Bănescu aduce în discuţie diavolul.

Impostura morală şi spirituală răbufneşte uneori, inevitabil, prin gesturi şi cuvinte nepotrivite sau pur şi simplu printr-un act necontrolat de violenţă. O violenţă demascată brusc. Diavolul, cel care inspiră slava deşartă, cel care aţâţă plăcerea de a fi adulat public şi care ne joacă abil pe degete, inducându-ne o imagine deformată de sine şi făcându-ne să credem că am fi importanţi, e, sub masca unui ins cumsecade şi hâtru, agresiv şi vulgar”, a scris reprezentatul BOR.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net