Cristian Pomohaci revine! I-a pus pe jar pe mai-marii Bisericii Ortodoxe Române cu această activitate

Ultima actualizare:

Cristian Pomohaci, 53 de ani, reușește să tulbure rânduielile foștilor colegi cu sutană, prin continuarea anumitor activități specifice clericilor, în ciuda faptului că acesta a fost caterisit.

A fost caterisit, în urma mai multor scandaluri

Din când în când, fostul preot, caterisit în 2017, în urma unor scandaluri de pedofilie și evaziune fiscală, mai îmbracă sutana, spre disperarea mai-marilor Bisericii Ortodoxe Române. S-a întâmplat, recent, când Cristian Pomohaci a publicat o fotografie în care poartă straie preoțești, alături de Arhiepiscopul Teodosie Petrescu, de la Constanța.

Mănăstirea Dumbrava, din județul Alba, a publicat pe pagina de Facebook a așezâmântului o circulară transmisă de Mitropolia Ardealului către schiturile și parohiile din subordine, în care îl acuză pe Pomohaci de impostură.

Citește și: Scandal sexual cu episcopul? Enoriaşa susţine că îi cerea poze cu “poarta fericirii” şi cu “blăniţa”

(...) vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci(...), deși nu mai are calitatea de preot, acesta a continuat să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale, din localitatea Moșuni. Mai mult, de curând, a cumpărat un local în localitatea Emei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se slujbe specifice Bisericii Ortodoxe”, se arată în circulara semnată de reprezentanții Mitropoliei Ardealului.

Mai mult, oficialii BOR îi îndeamnă pe enoriași să nu frecventeze biserica improvizată de Cristian Pomohaci și atrag atenția asupra riscurilor: „(...) nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor care participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață și în familie, pe plan spiritual și fizic”.

Vezi și: Cristian Pomohaci, condamnat definitiv pentru că a ascuns veniturile reale din închirierea a 11 apartamente

Cristian Pomohaci era bănuit, după ce a fost caterisit, în 2017, că ar practica excorcizări, în garajul amintit și în circulara BOR. În 2020, fostul preot Cristian Pomohaci, care este și un interpret de succes de muzică populară, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Mureş la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, după ce ani la rând nu a plătit impozit la sumele câştigate din închirierea numeroaselor proprietăţi deținute.

Pomohaci este și un cunoscut crescător de ovine, pe pagina fostei sale parohii existând fotografii încărcate de persoane care susțin că au cumpărat oi sau berbecuți de la el. De altfel, chiar pe pagina de socializare a lui Cristian Pomohaci, acesta apare în compania dragilor sale mioare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net