Scandalul Bălăşoiu aruncă în aer Biserica! Mai multe fețe bisericești, acuzate de abuz sexual

Scandalurile sexuale din ultima perioadă în care sunt implicaţi preoţi cunoscuţi sau demnitari cu legături bisericeşti aruncă în aer Biserica Ortodoxă Română. După dezvăluirile şocante în cazul preotului-vedetă Visarion Alexa, care ar fi agresat sexual nu mai puţin de 6 enoriaşe, a venit cazul deputatului PSD, filmat în timpul unor partide de sex cu tineri. Şi acuzaţiile nu se opresc aici!

Cristi Călin  face acuzaţii grave  la adresa episcopilor. FOTO: FB/Cristi Călin
Cristi Călin face acuzaţii grave la adresa episcopilor. FOTO: FB/Cristi Călin

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu (62 de ani), dat afară din partid de către PSD, pentru suspiciunea de sex cu minori. Potrivit unui comunicat al instituţiei, procurorii cercetează două fapte, act sexual cu un minor şi viol.

Citește și: Aici a «păcătuit» Visarion Alexa! Acuzații noi împotriva preotului

Dacă în primul dosar este vorba despre o autosesizare, în cazul dosarului deschis pentru viol există şi o plângere penală. Social-democraţii îi cer lui Aurel Bălăşoiu să îşi dea demisia şi din Parlament. Motivul este, potrivit unor surse din conducerea partidului, o înregistrare video care ar fi ajuns la Marcel Ciolacu, cu o partidă de sex la care ar fi participat şi politicianul.

Nu rata nici: Părintele Visarion Alexa era prieten de doi ani cu femeia care îl acuză de agresiune sexuală

Imaginile ar fi fost livrate conducerii PSD de o sursă anonimă, şi ar arăta o partidă de sex în grup. Aurel Bălăşoiu este teolog şi a fost primar al comunei Rociu din Argeş. Totodată, este şi un apropiat al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. El făcea parte din Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. După apariţia, la finalul săptămânii trecute, a imaginilor considerate scandaloase, ÎPS Calinic al Argeşului a decis să-l excludă din acest for.

Află și: Preot condamnat la închisoare, după ce a lovit intenționat un pieton

Cristi Călin, tânărul care a deconspirat mai multe fețe bisericești pentru abuz

Dar de unde a pornit scandalul Bălăşoiu? Se pare că în spatele dezvăluirilor ar sta Cristi Călin, 31 de ani, absolvent al Seminarului Teologic din Iaşi, student exmatriculat de la facultatea de Teologie din Alba Iulia, absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova. Tânărul a intrat în conflict cu BOR în anul 2013, când l-a acuzat de avansuri sexuale pe stareţul de la Mănăstirea Calapodeşti (Bacău).

ÎPS Calinic al Argeşului  şi deputatul Bălăşoiu. FOTO: Arhiepiscopia Argeşului
ÎPS Calinic al Argeşului şi deputatul Bălăşoiu. FOTO: Arhiepiscopia Argeşului

Din acel moment, Cristi Călin a strâns informaţii legate de „homosexualii din BOR”. Marţi, 4 octombrie, Cristi Călin i-a transmis o scrisoare Patriarhului Daniel, în care susţine că timp de 10 ani a descoperit zeci de persoane sfinţite (diaconi, preoţi, episcopi) care ar avea relaţii homosexuale, scrie adevarul.ro.

În toamna acestui an, l-am cunoscut pe deputatul PSD de Argeş Bălăşoiu Aurel şi pe teologul I. C. I., aceştia fiind homosexuali şi bisexuali şi, având în vedere calităţile lor şi funcţia deputatului, am profitat de ocazie şi m-am introdus în cercurile lor de prieteni, astfel obţinând de la ei poze, video, mesaje text şi audio în care îi prezintă într-o postură intimă şi sexuală pe următorii:  ÎPS Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Varsanufie - Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Calinic - Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi PS Visarion - Episcopul Tulcii”, scrie Cristi Călin, aruncând în aer BOR.

Cum a reacționat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei?

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a confirmat pentru Adevărul.ro primirea acestei scrisori, care a fost redirecţionată „imediat” către Cancelaria Sfântului Sinod şi cabinetul Prea Fericitului Daniel. Mai mult, menţionează Bănescu, Patriarhia i-a solicitat lui Cristi Călin să pună la dispoziţia autorităţilor bisericeşti toate probele la care se face referire în scrisoare.

Probele descrise de mine fac obiectul a două dosare penale”, a răspuns Cristi Călin. Un dosar îl vizează pe Visarion Bălţat, episcopul Tulcii. În denunţul său, Cristi Călin susţine că în vara acestui an l-a cunoscut pe tânărul I.C.I (cel care ar apărea în imagini alături de deputatul Aurel Bălăşoiu n. red.), de la care a aflat că ar fi fost supus unei agresiuni sexuale pe vremea când era minor, elev în clasa a X-a la Seminarul Teologic din Tulcea. Abuzatorul ar fi chiar episcopul Visarion, cel care era şi profesor la seminar.

PS Visarion (Tulcea)  şi IPS Teodosie  al Tomisului. FOTO: Episcopia Tulcii
PS Visarion (Tulcea) şi IPS Teodosie al Tomisului. FOTO: Episcopia Tulcii

Episcopia Tulcii a reacţionat la aceste acuzaţii şi susţine că ele sunt nefondate şi halucinante.

De asemenea, instituţia bisericească spune că cel care-i acuză pe înalţii prelaţi trebuie să prezinte şi dovezi, altfel „acuzele devin calomnii“. Şi preoţii din Constanţa îl acuză pe Cristi Călin că este un impostor.

Actualmente face parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”, se mai arată în comunicat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net