Povestea impresionantă de viață a lui Alessandro Lusito, concurentul de la „MasterChef” care a fost nevoit să vină în România din cauza Mafiei Italiene!

#MasterChef România

În ediția din 16 septembrie a „MasterChef” 2024, show-ul culinar iubit de toți românii, Alessandro Lusito le-a împărtășit celor trei chefi povestea sa impresionantă de viață. Tânărul, în vârstă de 37 de ani, este arhitect și locuiește de 17 ani în România.

Povestea impresionantă de viață a lui Alessandro Lusito / foto: colaj Facebook
Povestea impresionantă de viață a lui Alessandro Lusito / foto: colaj Facebook

​Cine este Alessandro Lusito

Alessandro s-a născut în Brindisi, un orășel din sudul Italiei. De la o vârstă fragedă, viața sa a fost marcată de tragedie. Tatăl său avea o afacere de succes cu anvelope, dar Mafia a distrus totul. Au tras focuri de armă, au detonat o bombă, iar familia lui, cândva bogată, s-a prăbușit în datorii. Alessandro avea doar șase ani la acea vreme, dar a simțit greutățile care au urmat.

Certurile părinților săi au escaladat, iar aceștia au decis în cele din urmă să divorțeze în încercarea de a salva viața care le mai rămăsese. Abia când Alessandro a împlinit 17 ani a aflat că părinții săi au decis să se despartă. Familia a decis în cele din urmă să părăsească Italia și să înceapă o nouă viață în România.

Adolescența nu a fost ușoară pentru el. În liceu, a fost amenințat cu arma, dar a fost salvat de un prieten curajos. Cu toate acestea, a trecut peste tragedii și și-a construit o nouă viață. În România, el s-a adaptat, a învățat limba și a trăit aici timp de 17 ani, devenind fluent în limba română. Familia lui a fost reconstituită pe meleagurile românești. Tatăl său și-a refăcut viața profesională și conduce acum o afacere cu covoare artizanale în Alba Iulia. Alessandro are un frate, cu trei ani mai mic, care este hairstylist.

Alessandro este căsătorit și are doi copii

La început, lui Alessandro nu i-a plăcut facultatea, dar în cele din urmă a absolvit Facultatea de Arhitectură de Interior și a obținut chiar și o bursă. Cariera sa a avut suișuri și coborâșuri, dar a devenit un arhitect de interior de succes. A angajat până la 12 persoane și a lucrat cu clienți importanți precum Radisson. A proiectat modele de marmură pentru biserici românești și a fost onorat de Patriarhul Daniel pentru contribuția sa la Mănăstirea Techirghiol.

Pe lângă pasiunea sa pentru arhitectură, Alessandro a dezvoltat o dragoste profundă pentru gătit încă din copilărie, când bunica sa l-a învățat cum să facă paste italiene tradiționale. Astăzi, gătitul este una dintre marile pasiuni ale lui și experimentează constant rețete noi, precum și bucătăria tradițională italiană.

Alessandro s-a căsătorit în 2016 și are doi copii, o fetiță de șase ani și un băiat de doi ani. Mama sa ar fi preferat ca el să urmeze o carieră în IT, însă visul lui este să devină bucătar. Este un fan al emisiunilor culinare românești și al bucătarilor celebri, iar una dintre cele mai simple dorințe ale sale este să facă clătite pentru chef Cătălin Scărlătescu. Nu pentru a impresiona, ci doar pentru plăcerea de a împărtăși pasiunea sa pentru gătit. Trăind o viață plină de provocări și realizări, Alessandro rămâne ambițios în a-și urma visele, fie ele în arhitectură sau în gătit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca turcasiu si andreea samson la asia express 2024 jpg
netflix pexels jpg
pro tv antena  jpg
cub alin oprea larisa uta png
Power Couple jpeg
oana zavoranu vrajitoarea melissa jpg
vedete andre arhiva 02 1024x680 1 jpg
andreea corb instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net