Povestea lui Alex Furman, cel mai lăudat magician de la PRO TV. De ce a ales să facă armata în Israel
Alex Furman are toate datele pentru a fi subiect de film sau de carte. La 14 ani s-a mutat singur, a studiat design vestimentar, a făcut armata în Israel, a lucrat în securitate în Anglia, iar acum este tatuator. Însă adevăratul lui talent constă în prestidigitație, Alex reușind să facă cel mai bun număr de magie pe scena "Românii au talent". Nu o spunem noi, ci jurații.
Alex Furman (21 de ani) a impresionat în prima ediție a noului sezon, iar Mihai Bobonete, noul jurat, i-a spus că numărul lui a fost cu adevărat impecabil, actorul din Las Fierbinți fiind mare pasionat de acest domeniu, magia. Click! te invită să-l cunoști mai bine pe carismaticul Alex Furman, care are toate șansele să ajungă în finala "Românii au talent".
- Alex, toți cei care am urmărit emisiunea de vineri am fost surprinși să aflăm că ai fost în armata israeliană. Ne poți spune mai multe – cum ai luat decizia, cum te-a schimbat ca om?
Decizia de a merge în armată a fost una foarte spontană. Inițial am dat la facultate pentru că am văzut că toată lumea face asta, deși în adâncul meu știam că eu nu sunt ca toată lumea. După câteva luni de facultate, am decis să fac o schimbare. Eram conștient că sunt imatur și deși am crescut, în interiorul meu încă eram un copil vulnerabil.
Armata mi s-a părut cel mai bun mod de a evolua ca persoană, fizic și psihic, și când am spus tuturor că vreau să merg acolo, faptul că oamenii mă vedeau incapabil, m-a motivat și mai tare să merg. La urma urmei, eu și prin magie și prin orice fac, încerc să arăt oamenilor că suntem capabili de orice.
Așa că mi-am luat inima în dinți și cu mult curaj, am plecat în Israel. Voiam să mă maturizez, să nu mă mai simt vulnerabil, să devin mai puternic din toate punctele de vedere, și să am niște experiențe mișto de povestit nepoților; consider că armata a bifat multe dintre aceste puncte. A fost cea mai grea și, în același timp, cea mai frumoasă experiență din viața mea de până acum.
- Unii oameni au preconcepții în privința tatuajelor. Tu te-ai lovit de vreunele?
Eu am crescut într-un oraș mic, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea, deci într-un fel oamenii știau că sunt un copil bun. Singura “problemă” e că eram mai desenat decât ceilalți. Poate au mai existat 1-2 oameni care mi-au aruncat o privire mai lungă, dar în esență consider că omul face tatuajul și nu invers.
De mic, însă, mamei îi era frică pentru viitorul meu. Nu voia să am tatuaje multe sau la vedere și-mi spunea că daca fac asta, nu mai pot avea un job obișnuit. Răspunsul meu a fost un tatuaj pe gât care spune “fă-o să conteze” pentru că mami, let’s be real, niciodată nu o să am un job obișnuit.
- Cum se completează magia și tatuajele în viața ta?
Visul meu e să ajung să le fac pe amândouă. Să călătoresc, să fac show-uri de magie și să tatuez prin toată România. Ce îmi place cel mai mult e că fiecare tatuaj sau fiecare număr de magie pe care îl fac, schimbă într-un fel viața cuiva. Am un impact asupra vieții acelui om, ceea ce mi se pare fascinant, faptul că eu am puterea de a face un om să se simtă mai bine. Cred că fiecare avem o menire, și asta e menirea mea, să inspir.
- Am văzut că ai o comunitate impresionantă pe Tik Tok. Cum alegi conținutul pe care îl postezi acolo?
Nu îl aleg. Pot spune că tiktok-ul e plăcerea mea vinovată, locul unde mă prostesc, unde mă simt liber, unde pot să fiu natural. Încerc doar să nu fiu vulgar, știind că e o platforma cu mulți copii, asta e singura mea regulă. Mi-am deschis contul de TikTok în pandemie, am început să fac tot felul de clipuri amuzante și acum a ajuns la 160.000 urmăritori, ceea ce m-a șocat și pe mine. Nu mă așteptam niciodată să ajung la această cifră, dar mă bucur să văd că oamenii rezonează cu mine. Pot spune că acesta a fost primul pas în apariția mea la Românii au talent.
- Alex, tocmai pentru că de-a lungul vieții ai avut parte și de oameni care nu ți-au făcut doar bine, după cum ai povestit în emisiune, cum alegi oamenii pe care îi ții în jurul tău?
Majoritatea oamenilor din viața mea mi-a vrut binele și consider că asta m-a făcut să fiu naiv; faptul că am impresia că toți sunt la fel de buni ca mine. Cu toate astea continui să cred că toți pot fi buni, și aspir la așa o lume. Tatuajul meu de pe degete spune “Give more, Take less”, adică “oferă mai mult, ia mai puțin” pentru că e cel mai bun sfat pe care îl pot da. Oferă mai mult ajutor, mai multă grijă, mai mult sprijin.
Încerc sa fiu empatic și mă gândesc că nimeni nu face rău intenționat, ci cu toții credeam că ceea ce facem e bine.
Eu, deși nu am mulți bani, atunci când merg cu o firmă de transport privat și șoferul nu are să îmi dea 10-15 lei rest, îi spun de fiecare dată să-i păstreze și să ia pe cineva gratis în ziua respectivă, cineva care pare că ar avea nevoie de ajutor. Nu spun chestia asta ca o laudă, ci doar ca să dau un exemplu, pentru că lumea ar fi un loc mult mai bun dacă toți ne-am ajuta unii pe alții.
Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!