Robert Niță: ”La Survivor voi avea mai multe derby-uri pe săptămână”

#Survivor România 8 ianuarie 2022

Fost golgheter la Rapid, Robert Niță este gata de marea provocare a vieții: participarea la Survivor Romania 2022. El anticipează că participarea la show este mai plină de emoții decât orice meci cu Dinamo sau Steaua.

image
Robert Niță a fost acum 19 ani campion cu Rapidul (FOTO: Sportpictures)

Campion în Liga 1, Robert Niță (44 de ani) e unul dintre cei mai cunoscuți sportivi care au participat până acum la emisiunea Survivor România. El va face parte din echipa ”Faimoșilor” în show-ul care va debuta la 16 ianuarie pe PRO TV. Înaintea plecării în Republica Dominicană, a acordat un interviu pentru Click!, în care a vorbit despre entuziasmul plecării, temerile pe care le are, dar și speranțele sale.

Click!: Robert, cum te pregătești pentru Survivor? Faci exerciții speciale?

Robert Niță: Nu fac exerciții speciale, fac alergări de anduranță, câteva sprinturi și schimbări de direcție. În principiu nu, pentru că sunt conștient că nu poți îngrășa porcul în ajun, chiar dacă a trecut Crăciunul! Am mers în mare parte pe mișcare, pe antrenamentele pe care le făceam și înainte de a deveni participant la Survivor.

Cum au primit vestea plecării în Survivor familia și prietenii?

Absolut toată lumea m-a susținut. La un moment dat am avut un semn de întrebare, gândindu-mă: „Oare toată lumea își dorește să plec?”. Cred că tocmai asta a fost frumos, că toți cei apropiați - familie, prieteni - m-au sfătuit să plec în această aventură.

Ai emoții mai mari ca înaintea unui derby? De ce îți este cel mai teamă în această aventură?

Sunt emoții pozitive, îngrijorări, frici, preocupări. Nu se poate compara cu ceea ce simți înainte de un derby, pentru că aici este un lucru pe care îl pregătești zi de zi, dar care nu știi exact cât durează. Un derby știi că durează 90 de minute și aia e, dai totul! Știi când ajungi la stadion și când pleci. Aici știi că pleci, dar nu când te mai întorci. Aici ai pe parcursul unei săptămâni mai multe derby-uri și atunci e puțin diferit, dar emoții sunt și e normal să fie, zic eu.

image
Robert Niță va face parte din echipa Faimoșilor la Survivor Romania 2022 (FOTO: PRO TV)

Crezi că multele cantonamente făcute ca fotbalist și disciplina căpătată prin sport te vor ajuta să supraviețuiești cât mai mult în emisiune?

Este ceva total diferit. Probabil că disciplina muncii și faptul că ai practicat un sport de echipă te ajută puțin, dar nu decisiv în lupta asta grea care este Survivor. Va fi totul diferit, dar eu spun că este o experiență unică, nu degeaba este cel mai dur și cel mai frumos show din lume. Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor.

Aveai vreo superstiție ca fotbalist pe care o vei folosi și la Survivor?

Eu mi-am propus pentru Survivor Romania 2022 (și am spus-o și pe canalul meu de YouTube) ca lumea să cunoască și să descopere omul Robert Niță, și după aceea concurentul Survivor. Și am mai spus că îmi doresc să câștige persoana care știe să fie om, până la capăt. Așa că o să-ți dezvălui una dintre superstițiile mele, poate nu numai o superstiție, dar o făceam de fiecare dată când intram pe teren, indiferent că era vorba de începutul sau pauza meciului, din postura de titular sau rezervă. Înainte de fiecare intrare, de primul pas pe gazon, îmi făceam de 3 ori semnul crucii și rupeam câteva firicele de iarbă din gazon pe care le băgam în tricou.

Pentru că probabil că vei reveni după terminarea campionatului, care crezi ca va fi Top 3 în Liga 1 și cine va lua Cupa României?

Mai e foarte mult de jucat, nu știu care va fi campania de transferuri pentru majoritatea echipelor. Este foarte greu de dat un pronostic și nu m-aș aventura. Dacă vrei să auzi ceva strict despre Rapid, sper să își îndeplinească obiectivul declarat de conducere. Cupa României este o competiție a surprizelor prin definiție și nici aici nu m-aș aventura să dau un pronostic, dar pot spune că echipele de primă divizie care au mai rămas în competiție și au avut ca obiectiv câștigarea campionatului vor fi favorite.

Mulțumesc și baftă acolo!

Mulțumesc frumos! Să ne auzim și să ne revedem sănătoși!

Robert Niță a fost campion cu Rapid

Născut la 2 aprilie 1977, Robert Niță a fost unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din Liga 1. Atacant cu simțul golului în sânge, el a devenit ușor idolul galeriei Rapidului în perioada 2001-2004 în care a îmbrăcat culorile acestei echipe, cu care a cucerit titlul de campion în ediția 2002/ 2003, Supercupa României în 2003 (atunci a marcat golul victorie cu Dinamo) și Cupa României în 2002. Jucător cu mare personalitate, Robert Niță a făcut parte din echipa cu care Foresta Suceava a produs cea mai mare răsturnare de scor din istoria fotbalului românesc. Atunci, în 2000, Foresta a învins pe Dinamo, chiar pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, cu scorul de 5-4, după ce în minutul 70 ”câinii” conduceau cu 4-0. În acea partidă Niță a marcat două goluri și a reușit două pase de gol. Apoi, a urmat transferul la Rapid, giuleștenii plătind atunci 250.000 de euro pe el. De-a lungul carierei a mai jucat la Steaua, Oțelul Galați, Gloria Bistrița, Hapoel Beer Sheva (Israel) sau Rocar.

image
Robert Niță cu Supercupa României, câștigată de Rapid în 2003 prin golul lui (FOTO: Mediafax)
irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Screenshot 2022 05 27 211305 png
irina fodor asia express jpg
crbl  2 (2) jpg
disney plus png
about you gala jpg
netflix laptop jpg