Spider-Man și Matrix , detronate de Selly și 5 Gang. Topul celor mai vizionate filme din România

5 ianuarie 2022

Spider-Man și Matrix sunt filmele care au doborât recorduri la încasări și sunt deja un fenomen al cinematografiei mondiale. Cele mai mediatizate, cele mai populare și așteptate filme din lume rup toate topurile în această perioadă.  Asta se întâmplă la nivel global, în țări precum America, Anglia, India, Franța etc. Mai puțin la noi. Publicul românesc este fan Tabăra - proiectul 5Gang cu Selly în frunte.

image

În ultima lună, la nivel global, s-au lansat unele dintre cele mai așteptate producții ale anului, The Matrix Resurrection, Spider-Man: No Way Home sau The King`s Man: The Beginning. Românii, în schimb, preferă Tabăra - proiectul 5Gang cu Selly în frunte, producție care s-a clasat pe primul loc în topul preferințelor românilor. 

„Tabăra” lui Selly, încasări de 1,53  milioane lei. Topul încasărilor

Filmul Tabăra, regizat de Vali Dobrogeanu, cu Andrei Șelaru / Selly, Matei Dima / Bromania, Dia, Cristi Munteanu și Andrei Gavril în distribuție, a generat, în primul weekend pe marile ecrane românești, încasări de 1,53 milioane de lei, potrivit statisticilor agregate de Cinemagia.

Pe de altă parte, Spider-Man: No Way Home, cel mai mediatizat și popular film la nivel global, considerat de mulți ca fiind pelicula care a reînviat cinematografia în pandemie, în România este doar pe locul al doilea, după două săptămâni pe prima poziție a podiumului, cu încasări de un milion de lei.

Pe locul trei se află Clifford the Big Red Dog cu încasări de 580.848 de lei în weekendul de debut. 

Locul patru este ocupat de The Matrix Resurrection, al patrulea film din seria începută în 1999 cu Keanu Reeves, Jonathan Groff, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith și nu numai, în cădere două poziții cu încasări de doar 209.033 lei.

Locul al cincilea în box-office-ul românesc este ocupat de The King`s Man: Începutul, regizat de Matthew Vaughn, cu o distribuție formată din Aaron Taylor-Johnson, Gemma Arterton, Ralph Fiennes, Matthew Goode, Tom Hollander și Rhys Ifans. Acesta a pierdut, de asemenea, două poziție de la o săptămâna la alta, la fel ca Matrix, ajungând la încasări de 189.693 de lei. 

Până la top 10, în România, mai avem Encanto, House of Gucci, The Hating Game, Sing 2 și Spencer.

cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
fuego iubita2 png
andreea balan (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
tj miles
image png
Dan Negru TVR jpg
andreea balan (2) jpg
iumor jpg
survivor2 png