Actorul Toma Cuzin, despre viaţă şi lucruri serioase! De ce nu și-a dorit să facă stand-up?

Irina Păcurariu ne invită la „Reţeaua de Idoli”, luni, 3 octombrie, de la ora 20:00, ca să începem săptămâna alături un actor care nu mai are nevoie de nicio prezentare. E suficient să spui Firicel, din „Las Fierbinţi”, ca să îl identifici pe Cuzin Toma, unul dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului.

Toma Cuzin
Toma Cuzin

Despre Cuzin Toma se ştie că a terminat un liceu electro-mecanic, a absolvit Academia de Educație Fizică și Sport și Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică şi a practicat multe meserii până a ajuns unde este astăzi.

În vârstă de 45 de ani, invitatul Irinei Păcurariu la „Reţeaua de Idoli” se numără printre cele mai cunoscute figuri ale noului val cinematografic românesc.

Extrem de expresiv şi cu umor bine dozat, a jucat în filme precum „Hârtia va fi albastră”, de Radu Muntean, „Despre oameni și melci”, de Tudor Giurgiu, „Comoara”, pentru care Corneliu Porumboiu a fost recompensat la Cannes cu Un Certain Talent, și „Aferim!”, de Radu Jude, film premiat cu Ursul de Argint la Berlin. A mai jucat în filme precum „Câinele japonez”, „Domnișoara Christina”, „Funeralii fericite”, „Nașa” și „Moromeții 2”.

Citește și: Ce băiat frumos are Toma Cuzin 

În 2016, Cuzin Toma a fost nominalizat la două premii Gopo, la categoriile cel mai bun actor pentru rolul din „Comoara” și cel mai bun actor în rol secundar, pentru „București NonStop”.

La întâlnirea cu Irina Păcurariu, actorul Cuzin Toma va vorbi cu sinceritate despre cel mai recent proiect al său, „Film în sat”, o idee pornită din dorința de a întoarce comunității experiența acumulată în ceea ce se numește cultură. El încearcă să aducă filmul românesc în vatra satului, dorind să motiveze tinerii din mediul rural să evolueze şi să caute perspective noi.  

Toma Cuzin nu și-a dorit că facă stand-up 

Toma Cuzin și-a deschis sufletul și a dezvăluit de ce nu a încercat să facă stand-up, în ciuda faptului că a interpretat nenumărate personaje comice. 

Vezi și: Toma Cuzin și-a întâlnit soția când avea doar 16 ai 

„Nu, nu e de mine stand-up-ul. Nu e de mine pentru că... eu vin din stand-up. Adică, în zona de unde vin, eram tot timpul într-un stand-up comedy. Şi am avut o teamă de a mă duce spre acest gen, pentru că îmi era la îndemână", i-a mărturisit Toma Cuzin prezentatoarei. 

Anul acesta a împlinit 45 de ani, însă în tot acest timp a trăit parcă 10 vieți. Înainte de a fi actor, Toma Cuzin a fost miner, dansator la „Doina Gorjului”, agent imobiliar sau bucătar. Acum este actor, joacă în filme și seriale, apare în reclame, participă la festivaluri naționale și internaționale și e actor pe scena Teatrului Mic din București. Este însurat și are doi copii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net