Topul celor mai bune filme Netlifx! Nu trebuie să le ratezi!

Ultima actualizare:

Netflix este o platformă care adună la un loc sute de filme și zeci de seriale. Cu siguranță poți găsi un film pe gustul tău dacă arunci o privire asupra ofertei cuprinzătoare. Pentru a te scuti totuși de timpul pierdut în căutarea unui film care merită văzut, am făcut lista celor mai interesante pelicule pe care le poți găsi aici! 

image

Fie că ești fan al filmelor de aventură, a peliculelor cu temtă psihologică sau a comediilor romantice, sigur în lista de mai jos vei găsi ceva care să te determine să te așezi comod în fața micului ecran. 

DRAMĂ

Passing (2021) 

Rebecca Hall își face debutul regizoral într-o manieră magnifică, cu adaptarea ei după romanul lui Nella Larsen, Passing, din 1929. Acesta spune povestea a două femei de culoare, dintre care una alege să „trecă” drept albă. Tessa Thompson și Ruth Negga întruchipează dualitatea din inima acestei povești delicate, filmată în alb-negru. Manipulat cu grație, Passing este un portret care dezvăluie adâncimi psihologice puternice.

Tick, Tick... Boom! (2021)

În pragul aniversării a 30 de ani, un promițător compozitor de muzică de teatru se împarte între iubire, prietenie și presiunea de a crea ceva măreț, cât mai are timp, după ce primește un diagnostic cumplit din partea medicilor. 

The Dig (2021)

Această dramă britanică grozavă scoate o mulțime de comori îngropate cu o distribuție excepțională între care se numără și Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James și Johnny Flynn.  Romantic, intelectual și emoționant, The Dig este o peliculă plină de emoție.

Mank (2020)

Hollywoodul anilor '30 este reevaluat prin ochii causticului critic social și scenarist alcoolic Herman J. Mankiewicz (Gary Oldman), care se străduie să finalizeze scenariul filmului Cetățeanul Kane pentru Orson Welles (Tom Burke).

The Trial of the Chicago 7 (2020)

Ceea ce trebuia să fie un protest pașnic la Convenția Națională a Partidului Democrat din 1968 s-a transformat într-o confruntare violentă cu poliția și Garda Națională. Organizatorii protestului, printre care Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden și Bobby Seale, au fost acuzați de conspirație în vederea incitării la revoltă, iar procesul care a urmat a fost unul dintre cele mai cunoscute. 

Marriage Story (2019)

image

Un portret profund și sensibil al unei căsnicii care se destramă și al unei familii care rămâne unită. Regizat de Noah Baumbach, nominalizat la Oscar. Cu Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda și Ray Liotta.

The Two Popes (2019)

Cei doi papi este un film realizat în genul dramă biografică din 2019 regizat de Fernando Meirelles şi scris de Anthony McCarten, adaptat după piesa de teatru The Pope a lui McCarten, care a avut premiera la Royal & Derngate Theatre în 2019.

Acţiunea se petrece în principal în Cetatea Vaticanului în urma scandalului apărut după scurgerea unor documente de la Vatican. Filmul îl urmăreşte pe Papa Benedict al XVI-lea în timp ce încearcă să-l convingă pe cardinalul Jorge Mario Bergoglio să-şi reconsidere decizia de a demisiona ca arhiepiscop în timp ce îi împărtăşeşte propriile intenţii de a renunţa la funcţia de papă.

Roma (2018)

Sistemele politice și legale se dovedesc pline de fisuri, iar puterea e aproape numai a armatei. O dramă care abundă de intensitatea dragostei și a trădării, descriind relațiile dintre sclavi și stăpâni, soți și soții.

Happy as Lazzaro (2018)

Pendulând între fantezie pură și critică socială directă, Happy as Lazzaro e o încântare pentru ochiul și sufletul spectatorului lipsit de prejudecăți care încă mai simte nevoia de a fi emoționat atunci când privește un film. 

Sunday's Illness (2018)

Acest film spaniol elegant vă va cufunda în imaginile sale bogate și în performanțele fenomenal de bune ale celor două actrițe. Susi Sánchez și Bárbara Lennie joacă rolul Anabel și, respectiv, Chiara, o mamă și o fiică înstrăinate care se reunesc din motive care nu sunt atât de clare cum par la început.

The Kindergarten Teacher (2018)

Blocată în Staten Island, măritată cu un bărbat bun, dar orb și surd la dorințele ei, locuind alături de copiii care o ignoră, Lisa Spinelli (Maggie Gyllenhaal), în vârstă de 40 de ani, trece cu greu prin fiecare zi în care predă la grădiniță. Singura ei sursă de bucurie este un curs de poezie pe care îl ține în Lower Manhattan. Dar într-o zi totul se schimbă – Lisa descoperă că un băiat de 5 ani din clasa ei ar putea fi un adevărat geniu. Femeia este dispusă să își riște cariera și viața de familie pentru a-l ajuta să se exprime la adevărata lui valoare. 

Mudbound (2017)

Așa cum a notat criticul A.O. Scott în New York Times, „Mudbound” ( „Legături prin noroi”, deși nu are un titlu tradus oficial în română) este un film despre cum se schimbă lucrurile – încet, neuniform, dureros. Este, de asemenea, așa cum sugerează titlul, despre cum lucrurile nu se schimbă, despre forțele încăpățânate ale obiceiurilor, ale prejudecăților și ale puterii de a bloca oamenii pe loc și de a împiedica progresul social. 

WESTERN

The Power of the Dog (2021)

Carismaticul fermier Phil Burbank inspiră teamă și admirație celor din jur. Când fratele lui vine acasă cu noua lui soție și cu fiul acesteia, Phil le pune tot felul de bețe în roate până când realizează că ar putea fi prins în mrejele iubirii.

News of the World (2020)

News of the World (în engleză News of the World, Ştiri din lume) este un film western dramatic regizat de Paul Greengrass după un scenariu de Luke Davies şi Greengrass după un roman omonim din 2016 de Paulette Jiles. În rolurile principale au interpretat actorii Tom Hanks şi Helena Zengel.  

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

De la absurd la profund, aceste scenete de western realizate de frații Coen urmăresc aventurile proscrișilor și coloniștilor din zilele frontierei americane.

HORROR

Vampires vs. the Bronx (2020)

Reforma care a cuprins un cartier din Bronx ascunde o sinistră conspirație, iar trei puștani tupeiști încearcă să-și salveze comunitatea din colții intrușilor.

His House (2020)

După ce a scăpat cu greu de ororile războiului din Sudanul de Sud, un cuplu de tineri refugiați se străduiește să se adapteze noii lor vieți într-un orășel englezesc, unde o forță sinistră se ascunde în umbră.

1922 (2017)

Bazat pe o scurtă poveste a scriitorului Stephen King, evenimentele sunt relatate din perspectiva lui Wilfred James, un narator neașteptat, care recunoaște că și-a ucis soția, Arlette, cu ajutorul fiul său din Nebraska.

Gerald's Game (2017)

După ce jocul sexual al soțului ei dă greș, Jessie, încătușată la pat într-o casă izolată lângă un lac, are parte de viziuni deviante, secrete ascunse și o alegere grea.

COMEDIE

Paddleton (2019)

O prietenie puțin probabilă între doi vecini devine o călătorie emoțională neașteptată atunci când bărbatul mai tânăr este diagnosticat cu cancer în stadiu terminal.

Dolemite Is My Name (2019)

Dolemite Is My Name urmărește povestea reală a controversatului Rudy Ray Moore, un comediant, muzician, cântăreț, actor și producător de film din anii ’70. Confruntat cu un șir de eșecuri în showbiz, comediantul fără succes Rudy Ray Moore are o revelație care îl transformă într-o senzație: urcă pe scenă ca altcineva. Împrumutat din mitologia urbană din Los Angelesul anilor ’70, Moore își asumă personajul „Dolemite”, un proxenet cu baston și un arsenal de fabule obscene.

Private Life (2018)

Relatia dintre Rachel si Richard are de suferit in urma numeroaselor tratamente de fertilizare la care apeleaza pentru a avea un copil. Reușesc să facă față provocărilor sau relația lor va ajunge la final? 

Win It All (2017)

Win It All îl urmărește pe Eddie, un dependent de jocuri de noroc care acceptă să păstreze o pungă de bani pentru un bandit local care se îndreaptă spre închisoare. Luând una dintre multele decizii îndoielnice, Eddie sustrage o parte din banii banditului, iar de aici începe o serie de probleme. 

The Meyerowitz Stories (2017)

The Meyerowitz Stories urmărește povestea intergenerațională emoționantă și comică a unor frați deveniți adulți, care se confruntă cu influența puternică a tatălui lor acum bătrân. Adunându-se pentru un eveniment care celebreaza munca artistică a tatălui lor, o familie înstrăinată se reunește la New York.

Tramps (2016)

Danny și Ellie nu se cunosc, dar sunt atrași într-un schimb dubios de serviete și, când tranzacția se termină prost, ajung să petreacă o seară memorabilă împreună.

THRILLER

I'm Thinking of Ending Things (2020)

Un film de Charlie Kaufman (Strălucirea eternă a minții neprihănite), laureat al premiului Oscar, bazat pe celebrul roman al lui Iain Reid. În ciuda unor îndoieli legate de relație, o tânără (Jessie Buckley) pornește împreună cu noul ei iubit (Jesse Plemons) într-o călătorie cu mașina spre ferma familiei lui. Din cauza viscolului rămâne blocată la fermă împreună cu mama (Toni Collette) și tatăl (David Thewlis) lui Jake și începe să-și pună întrebări despre ceea ce știa sau credea despre iubitul ei, ea însăși și lume în general.

The Call (2020)

Casey, o adolescentă americană (interpretată de Abigail Breslin) este răpită de un ucigaș în serie (interpretat de Michael Eklund). Din portbagajul mașinii acestuia, ea reușește să telefoneze de pe mobil la 911, Centrul de Apeluri de Urgență. Din acel moment, viața ei depinde de vocea de la capătul firului, a cărei posesoare este hotărâtă să mobilizeze toate resursele disponibile pentru a o găsi.

Calibre (2018)

Caliber este un thriller tensionat, brutal, a cărui acțiune are loc în Scoția rurală. Personajele principale sunt Vaughn și respectiv Marcus, doi prieteni din copilarie, ce se reunesc pentru o excursie de vânătoare în weekend. Vaughn ezită, acum s-a asezat la casa lui și așteaptă un copil, în timp ce Marcus e nerabdător și e bine pregătit, sau așa crede el.

First They Killed My Father (2017)

First They Killed My Father (2017) este un film istoric biografic bazat pe memoriile lui Loung Ung, o activistă pentru drepturile omului care a supraviețuit perioadei opresive de guvernare a Khmer Rouge din Cambodgia. Autoarea cambodgiană Loung Ung, o adevărată supraviețuitoare a dictaturii groazei din țara sa și a regimului khmerilot rosii, povestește ororile pe care le-a suferit în timpul terifiantei guvernări.

I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017)

"Nu mă simt ca acasă în această lume" observă idiosincraziile vieții de zi cu zi, înainte de a-și escalada povestea în locuri întunecate, cu un umor și mai întunecat. Cu un strop de fler al fraților Coen, cele 96 de minute ale filmului vă vor lăsa emoționați.

Sci-Fi

The Platform (2019)

Într-o închisoare verticală unde cei de la etajele superioare mănâncă mai bine decât cei de jos, care prind resturile, un bărbat luptă pentru ca toți să primească atât cât trebuie.

ROMANCE

The Half of It (2020)

Ellie, o elevă de nota 10, dar timidă, îl ajută pe Paul, un fotbalist stângaci, să cucerească o fată foarte populară. Însă prietenia lor neașteptată se complică atunci când Ellie își dă seama că s-a îndrăgostit de aceeași fată.

The Incredible Jessica James (2017)

După o despărțire neplăcută, o dramaturgă din New York are o întâlnire cu un designer de aplicații divorțat. Între ei se formează o legătură neașteptată.

ANIMAȚIE

The Mitchells vs. the Machines (2021)

Creatorii producțiilor Spider-Man: Into The Spider-Verse (premiată cu Oscar) și The LEGO Movie prezintă The Mitchells vs. The Machines, o comedie de acțiune animată despre o familie obișnuită, care se află în mijlocul celei mai mari provocări de până acum: salvarea lumii de la apocalipsa roboților.

I Lost My Body (2019)

Acest film francez premiat începe cu o mână tăiată care scapă dintr-un frigider într-un laborator și pornește într-o căutare în tot Parisul pentru restul corpului său. Ce poveste!

ACȚIUNE/AVENTURĂ

Okja (2017)

Timp de 10 ani ideali, tânărul Mija (An Seo Hyun) a fost îngrijitor și constant însoțitor al lui Okja, un animal unic de dimensiuni mari cu care a legat o prietenie pe măsură, la casa lor din zona montană a Coreei de Sud. Acest lucru se schimbă însă atunci când un conglomerat multinațional deținut de o familie, Mirando Corporation, o iau pe Okja pentru ei înșiși și o transportă la New York.

CRIMĂ/RĂZBOI

Da 5 Bloods (2020)

Noul film a lui Spike Lee, Da 5 Bloods, este povestea a patru veterani afro-americani Paul (Delroy Lindo), Otis (Clarke Peters), Eddie (Norm Lewis) și Melvin (Isiah Whitlock, Jr.), care se întorc în Vietnam alături de fiul lui Paul. Aflați în căutarea rămășițelor pământești ale fostului lor șef de pluton (Chadwick Boseman) și mânați de promisiunea unei comori ascunse, eroii noștri se luptă cu oamenii și cu forțele naturii.

The Irishman (2019)

Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci joacă în filmul THE IRISHMAN de Martin Scorsese, o saga epică despre crima organizată din America de după cel de-al Doilea Război Mondial, prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, escroc și asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX.

Beasts of No Nation (2015)

Beasts of No Nation este o dramă americană de război regizată și scrisă de Cary Fukunaga, bazată pe romanul cu același nume publicat în 2005 de Uzodinma Iweala. Idris Elba joacă în rolul principal. Filmările au început în iunie 2014, în regiunea de est a Ghanei.

image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
Îndrăgita artistă s-a declarat cucerită de Sri Lanka
Mihaela Bilic jpg
Cântăreața își sărbătorește partenerul de viață în Italia
serban pavlu umbre sezon3 foto adi marineci jpeg
gasca zurli jpg
 Oana Roman (47 de ani) a recunoscut faptul că nu a avut mereu o viață roz și lipsită de probleme
image
actualitate.net
image
actualitate.net