A murit legendarul Akebono! Primul campion de sumo din afara Japoniei avea doar 54 de ani

Vești triste pentru fanii sumo-ului. Akebono, primul campion de sumo care s-a născut în afara Japoniei a murit la vârsta de numai 54 de ani. Pe numele său real Chad George Ha’aheo Rowan, el se afla într-un spital din Japonia, iar decesul a survenit din cauza unei insuficiențe cardiace.

Akebono avea doar 54 de ani / foto: Getty Images
Akebono avea doar 54 de ani / foto: Getty Images

Chad George Ha’aheo Rowan s-a născut în Hawaii (Statele Unite), însă a reușit să devină primul yokozuna din afara Japoniei. Acest titlu desemna faptul că Akebono era un mare maestru al sumo-ului, fiind cel mai înalt nivel pe care un practicant al acestui sport național al Japoniei îl poate atinge.

„Anunțăm cu tristețe faptul că Akebono Taro a murit la începutul acestei luni din cauza unei insuficiențe cardiace, în timp ce se afla într-un spital din zona Tokyo”, a transmis familia campionului, potrivit CNN. „A participat la popularizarea sumo-ului în calitatea sa de cel de-al 64-lea yokozuna și a înregistrat multe reușite, inclusiv câștigarea a 11 campionate”, a mai spus familia lui Akebono.

Primul campion de sumo din afara Japoniei a murit

Din păcate, Akebono se confrunta cu probleme de sănătate de mai mulți ani. El a reușit să devină yokozuna în anul 1993, iar trei ani mai târziu a primit și cetățenia japoneză. În 2001, Akebono s-a retras din sumo, însă și-a încercat norocul în luptele K-1. Din păcate, în anul 2017, campionul a ajuns la spital după o luptă de arte marțiale, iar de atunci nu și-a mai revenit complet niciodată.

Akebono avea trei copii, un băiat și două fete, care i-au supraviețuit, alături de soția sa. Performanțele sale au fost atât de remarcabile, încât influența sa a reușit să contribuie la întărirea relațiilor diplomatice dintre Statele Unite și Japonia.

Rahm Emanuel, ambasadorul american din Japonia a spus că Akebono a „deschis porțile luptătorilor străini care au dorit să aibă succes în acest sport (n. red. – în sumo)”. Vestea despre moartea lui Akebono a venit în timp ce Premierul Japoniei, Fumio Kishida, se află într-o vizită oficială în Statele Unite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net