A reușit să își împlinească visul! Cum a ajuns o sportivă de 58 de ani la Jocurile Olimpice de la Paris

Niciodată nu este prea târziu să ne urmăm visele, iar de acest lucru s-a convins și Zhiying Zeng, o sportivă care la vârsta de 58 de ani a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Originară din China, Zeng are o poveste de viață incredibilă, iar acum se află la Paris, reprezentând Chile la tenis de masă.

Zeng a ajuns la Jocurile Olimpice la 58 de ani
Zeng a ajuns la Jocurile Olimpice la 58 de ani

Perseverența este mereu răsplătită, iar acum, la vârsta de 58 de ani, sportiva Zhiying Zeng a reușit să își îndeplinească visul și să ajungă la Jocurile Olimpice. Ea s-a născut în anii 1970, iar cum mama ei era antrenoare, Zeng și-a descoperit din tinerețe dragostea pentru tenisul de masă. Iar datorită anilor de antrenament, la vârsta de numai 16 ani, ea a fost selecționată în ehcipa națională a Chinei.

Lucrurile s-au schimbat în 1989, atunci când sportiva a fost invitată să antreneze copii în Arica, Chile. Odată ajunsă aici, Zeng s-a îndrăgostit de această țară, iar pentru că chilienilor le era greu să îi pronunțe numele, Zeng și-a luat numele de „Tania”.

A ajuns la Jocurile Olimpice la 58 de ani

În Chile, sportiva a decis să își antreneze fiul, însă după o pauză de aproximativ 20 de ani, în timpul pandemiei, Zeng s-a întors la vechiul ei vis de a concura la Jocurile Olimpice. Iar acum, la vârsta de 58 de ani, sportiva născută în China a ajuns la Paris, unde reprezintă statul Chile.

Zeng deja a avut primul meci în competiția individuală de tenis de masă, unde a înfruntat o adversară din Liban, în tura preliminară. Iar Zeng a reușit să se impună categoric, după ce a învins-o pe sportiva din Liban cu scorul de 11 - 4, în primul set al partidei.

Din păcate, Zeng nu a reușit să continue la fel de puternic, iar în final a pierdut partida cu 1 – 4, la general.După ce a pierdut cel de-al doilea act la numai 2 puncte diferență, aventura lui Zeng la Paris a ajuns la final.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net