Alin Firfirică nu s-a calificat în finala olimpică la disc și a ocupat locul 17


    Alin Firfirică a aruncat 61,90 m, la a doua încercare a sa din calificăriFoto; COSR / Team România / Cristian Nistor
Alin Firfirică a aruncat 61,90 m, la a doua încercare a sa din calificăriFoto; COSR / Team România / Cristian Nistor

Clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial din 2019, Alin Firfirică (25 de ani) n-a putut repeta evoluția bună de atunci, de la Doha. Stelistul a ratat, astăzi (vineri, 30 iulie), calificarea în finala probei de aruncarea discului, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Firfirică a concurat în Grupa A de calificare, iar cea mai bună aruncare a sa a măsurat 61,90 metri, la a doua încercare. El a mai avut o primă aruncare de 60,42 metri, în timp ce la a treia a ratat. Românul a ocupat locul 10 în grupa A, respectiv 17 la general. În finală s-au calificat primii 12 sportivi. Singurul care a reușit să-și îndeplinească baremul a fost Daniel Stahl (Suedia), cu o aruncare de 66,12 metri. În timp ce jamaicanul Chad Wright, cu 62,93 metri, a fost ultimul discobol care a prins finala programată mâine (sâmbătă, 31 iulie), la ora 14.15.

La atletism, România va mai avea în competiția olimpică alți nouă sportivi: Florentina Iuşco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marş), Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Mikloş (400 m), Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

cub horoscop 1 gif
cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
cub dinu maxer fiul png
sergiu nicolaescu 2011 JPG
image
image
image
image
image
image
Mark Cavendish, Getty Images jpg
Cutremur Turcia, Getty Images jpg
Eric de Oliveira, Sportpictures jpg
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg