Alina Rotaru, performanță uriașă: se va lupta pentru o medalie olimpică

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

România mai speră la o medalie olimpică, de data aceasta la atletism, după ce Alina Rotaru-Kottmann s-a calificat, marţi, în finala de la săritura în lungime, de la Jocurile OIimpice, care se dispută în Franța, la Paris, în perioada 26 iulie-11 august, fiind televizate de Eurosport și TVR. Lupta pentru medalia olimpică se va da, săptămâna aceasta, joi, începând cu ora 21.00.

Alina Rotaru se va lupta pentru o medalie olimpică (FOTO: Getty Images)
Alina Rotaru se va lupta pentru o medalie olimpică (FOTO: Getty Images)

Sportiva legitimată la CSA Steaua și antrenată de Mihai Corucle a debutat cu 6,45 metri, ca la a doua săritură să aibă 6,46 metri, iar la ultima 6,63 metri. Baremul a fost de 6,75 metri şi numai patru săritoare au reuşit să-l depăşească, Alina a fost a cincea în grupa ei, a noua la general. Americanca Tara Davis-Woodhall, vicecampioană mondială, a avut cea mai bună săritură în concursul de calificare, cu 6,90 metri, fiind urmată de italianca Larissa Iapichino (6,87 metri) şi de nemțoaica Malaika Mihambo (6,86 metri), de altfelcampioana olimpică en-titre.

România, a 15-a poziție în clasamentul JO2024

România este pe locul 15 în clasamentul pe medalii, acolo unde topul este condus de Statele Unite ale Americii (19 medalii de aur, 26 de argint şi 26 de bronz), fiind urmaţi de China (19, 15, 11) şi de Franţa (12, 14, 18).Cel mai recent, țara noastră „a scăpat printre degete” o medalie de bronz, luni, când gimnasta Ana Maria Bărbosu se afla pe podium, însă reușita i-a fost luată de o sportivă americancă, aceasta contestând rezultatul obținut și alegându-se, în cele din urmă, cu locul trei, românca „picând” pe patru. Revenind la reușitele de la JO 2024, „tricolorii” numără şapte medalii: trei de aur, trei de argint şi una de bronz. „Aurul” l-au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu). Totodată, „argintul” a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iar „bronzul” i-a aparținut tot lui David Popovici la 100 metri liber.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Michael Schumacher (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Lewis Hamilton (EPA) jpg
Razvan Sava (EPA) jpg
Universitatea Cluj CFR Cluj (Sportpictures) jpg
simona halep facebook jpg
nadia comaneci gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net