Ana Bogdan câștigă primul titlu WTA din carieră, BCR Iași Open

Ajunsă la 29 de ani, Ana Bogdan a reușit să ridice deasupra capului primul său trofeu WTA, după ce a defilat la BCR Iași Open.

Ana Bogdan a câștigat turneul din Iași (FOTO: Facebook)
Ana Bogdan a câștigat turneul din Iași (FOTO: Facebook)

Lupta din finală s-a dat între ea și sportiva maghiară Panna Udvardy, întinzându-se pe trei seturi. Ana Bogdan a câștigat primul set cu 6-2, l-a cedat pe al doilea cu 3-6 și „a închis” meciul în setul al treilea, 6-1. La general, Ana Bogdan a câștigat toate cele patru meciuri disputate împotriva jucătoarei Panna Udvardy. 

Rezultatele Anei Bogdan (75 WTA) la BCR Iași Open:
Turul I: 6-0, 6-2 vs. Oana Simion (333 WTA)
Turul II: 6-1, 6-2 vs. Anastasia Zakharova (163 WTA)
Sferturi: 6-1, 6-2 vs. Ekaterine Gorgodze (147 WTA)
Semifinale: 7-6(5), 6-4 vs. Darya Astakhova (256 WTA)
Finala: 6-2, 3-6, 6-1 vs. Panna Udvardy (93 WTA)

„Nu am mai trăit asemenea senzații pe terenul de tenis”

Copleșită de amoții, la finele meciului, Ana Bogdan și-a început discursul spunând „nici nu mai am cuvinte” și a punctat „mă bucur din tot sufletul că am venit aici”„Este cel mai emoționant meci pe care l-am avut în carieră. Nu știu dacă am mai trăit asemenea senzații pe terenul de tenis. Doar voi ați făcut această ocazie posibilă, așa că vă mulțumesc din suflet”, le-a transmis jucătoarea celor prezenți în tribune. 

Sportiva din Sinaia nu a uitat să-i mulțumească surorii sale, Ioana Bogdan, care i-a fost alături întreaga săptămână. „Am făcut împreună tactici, am pregătit fiecare meci în parte”, a mai spus românca.

N-a cedat niciun set, până în finală

Românca s-a aflat la a doua finală disputată, în acest sezon, după turneul de la Varșovia, în care a cedat în fața jucătoarei franceze Carolina Garcia. 

Până în finală, Ana Bogdan s-a ținut tare și nu a cedat nici măcar un set în competiția de la Iași. Reușita de la Iași îi va aduce un premiu de 15.000 de dolari și 160 de puncte WTA, urcând pe locul 63 în lume.

De la debutul său în tenisul profesionist, din 2007, Ana Bogdan a reușit să ocupe cel mai bun loc din cariera sa în ierarhia mondială a tenisului mondial feminin, în 2018, clasându-se 59. Palmaresul său numără 14 titluri ITF și, de-a lungul vremii, a adunat peste 2 milioane de dolari din tenis. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net