Blat în Top 50 ATP. Cine sunt tenismenii care sunt anchetați

Doi sportivi din Top 50, Aslan Karatsev - Top 40 ATP și Nikoloz Basilashvili - Top 25 ATP, sunt cercetați, deoarece ar fi luat parte la mai multe meciuri trucate.

Nikoloz Basilashvili / Locul 25 ATP
Nikoloz Basilashvili / Locul 25 ATP

Publicația germană ZDF a pornit o investigație în care-i anchetează pe Aslan Karatsev, de naționalitate rusă, și pe Nikoloz Basilashvili, de naționalitate georgiană, asta după ce 5 meciuri ale acestora ar fi avut rezultate care ar fi fost direct influențate de cei doi, potrivit gsp

Cine a stat în spatele blatului?

Cel care ar fi avut un cuvânt de spus în aranjarea meciurilor ar fi fost antrenorul din Belarus Yahor Yatsyk, care i-ar fi pregătit pe ambii sportivi. 

Urmărește și: Dieta unică a lui Novak Djokovic! Ce mânâncă în fiecare dimineață campionul de la Wimbledon

Astfel, Yatsyk este acuzat că i-ar fi mituit pe cei doi jucători să piardă intenționat meciurile, pentru ca apoi să parieze împotriva lor, bucurându-se de câștiguri de milioane de euro. 

ITF a realizat, de asemenea, o anchetă preliminară cu privire la evoluțiile celor cinci meciuri la casele de pariuri. Acestea au înregistrat fluctuații neobișnuite, iar sumele care s-au pariat pe eșecul celor doi au fost imense. 

De altfel, o sursă aflată sub protecția anonimatului a mai dezvăluit că Yatsyk nu ar fi la prima abatere de acest tip. Antrenorul ar mai fi mituit și alți jucători să piardă intenționat meciurile, fiind un personaj foarte implicat în mafia pariurilor din Rusia. 

Citește și despre: Surpriză la Wimbledon! Elena Rybakina a câștigat trofeul, după ce a spulberat-o pe Ons Jabeur

„El a fost implicat în fraude de pariuri de ani de zile, lucrând cu oameni implicați în aranjarea meciurilor în Rusia și Europa de Est. Are mereu mulți bani cu el, este în turneu și caută jucători tineri care au probleme, financiar sau mental, pe care îi poate convinge ușor cu bani.”, a declarat sursa aflată sub protecția anonimatului. 

 Aslan Karatsev a fost antrenat de către Yatsyk în perioada 2013 - 2014. De altfel, Nikoloz Basilashvili s-a aflat sub aripa bielorusului între 2018 și 2021. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net