Ana Bogdan, în cel mai bun moment din carieră: intră în Top50 WTA

Ultima actualizare:

După ce a ajuns până în penultimul act al turneului de la Parma, Ana Bogdan (53 WTA) este la câteva zile distanță de a intra, pentru prima dată în cariera sa, în primele 50 de jucătoare ale lumii.

Ana Bogdan, în plină ascensiune (FOTO: EPA)
Ana Bogdan, în plină ascensiune (FOTO: EPA)

În vârstă de 29 de ani, Ana Bogdan și-a asigurat prezența în semifinalele competiției italiene, după ce a învins-o, în sferturile de finală, pe Irina Begu (33 WTA). Confruntarea dintre cele două a durat aproape două ore, cea dintâi impunându-se cu 6-2, 7-6 (6).

„A fost un meci fantastic, incredibil, Irina este o prietenă de-ale mele, este româncă. O respect foarte mult, joacă foarte bine. Am dat totul astăzi, sunt foarte fericită pentru că sunt într-o nouă semifinală. 

Da, voi intra în Top 50 în premieră, așa este. Ce pot să spun, joc cu multă plăcere acum, cu bucurie, pentru familie, prieteni, fani, mă simt foarte bine pe teren. Cred că lucrurile s-au schimbat de când mi-am schimbat gândirea. Viața mea este în regulă acum, mă simt foarte bine”, a spus Ana Bogdan, după accederea în semifinale. Cele două jucătoare s-au întâlnit la Parma pentru prima dată într-un meci oficial. 

Adverara din semifinale, cea mai bună din istoria Egiptului

Pentru un loc în ultimul act, Ana Bogdan se va duela cu sportiva egipteană Mayar Sherif (74 WTA). Inițial, meciul trebuia să fie vineri, nu mai devreme de ora 18, însă organizatorii l-au amânat pentru sâmbătă, nu mai devreme de 13, din pricina condițiilor meteo. Adversara româncei este cea mai bună jucătoare din istoria Egiptului, fiind născută la Cairo și locuind în California. Vara aceasta, adversara Anei Bogdan a ocupat cel mai bun loc din cariera sa, 44 WTA, palmaresul său numărând trei turnee WTA câștigate. Turneul WTA Parma este dotat cu premii totale de 203.204 euro.

Ana Bogdan are toate șansele să joace, toamna aceasta, în echipa României de Billie Jean King Cup, care va disputa întâlnirea cu Ungaria, din cadrul play-off-ului competiţiei în Oradea Arena, noua sală polivalentă din municipiu. Întâlnirea dintre cele două țări va avea loc pe 11 și 12 noiembrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net