Simona Halep împlinește 31 de ani, după un 2022 plin de schimbări

Ultima actualizare:

Cea mai bună jucătoare de tenis din România împlinește, marți, 31 de ani. Această aniversare a Simonei Halep vine după un 2022 plin de provocări, în care viața ei s-a schimbat radical în multe privințe.

Simona Halep, înapoi în Top10 WTA (FOTO: EPA)
Simona Halep, înapoi în Top10 WTA (FOTO: EPA)

Mai întâi, în primăvara acestui an, Simona Halep anunța începerea colaborării cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou, după ce se antrenase o vreme a academia acestuia, în Franţa. Apoi, vara avea să-i aducă o altă situație de gestionat - divorțul de omul de afaceri Toni Iuruc, cu care se căsătorise anul trecut. 

Citește și: Cum arată Simona Halep după operația la nas. Sportiva a ieșit la plimbare într-un parc din București

La începutul toamnei, Simona Halep a anunțat că pentru ea 2022 s-a încheiat, din punct de vedere sportiv. O operație pe care spune că ar fi trebuit să o facă demult și-a găsit loc în viața sportivei - românca a decis să să se opereze la nas, după a avut îndelungă vreme probleme de respiraţie, apelând cu această ocazie și la o rinoplastie.

Iată și: Simona Halep, mesaj emoționant pentru Federer: «Nu o să fie niciodată un alt Roger»

S-a întors în Top10 WTA

Dacă la nivel personal și medical, lucrurile nu au stat mereu roz, în plan sportiv Simona Halep poate fi mulțumită de cele realizate: cu două turnee câștigate, la Melbourne și Toronto, fostul lider mondial a reușit să revină în Top10 WTA, unde ocupă locul 9. Iar cele 39 de victorii și 11 meciuri pierdute i-au adus, anul acesta, peste două milioane de dolari.  

Vezi și: Ion Țiriac, reacție categorică la divorțul Simonei Halep: «Am o mare calitate, una singură...»

Înapoi în timp, debutul Simonei Halep în circuitul ITF s-a petrecut pe când avea 14 ani și a fost doar o chestiune de timp, până să devină una dintre cele mai bune jucătoare din lume. În 2008, câștiga turneul de la Roland Garros, cel de junioare, iar doi ani mai târziu intra în circuitul profesionist.

2013 avea să fie anul în care urca în mod considerabil, câștigând șase turnee pe toate suprafețele. Apoi, în 2014, ajungea în finala French Open la senioare, dar și-n ultimul act de la Turneului Campioanelor, unde era la prima participare - pe lângă acestea, își îmbogățea palmaresul cu două trofee. În total, Simona Halep a câştigat în total 24 turnee în tenisul mare, inclusiv două de Grand Slam - Roland Garros, în 2018 şi Wimbledon, în 2019.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net