Simona Halep nu va mai juca tenis tot anul. Anunțul făcut de sportivă

Jucătoare în vârstă de 30 de ani a anunțat că nu va mai juca niciun meci oficial, anul acesta, fiind în plină recuperare, după intervenția chirurgicală, suferită recent. 

image
US Open a fost ultimul turneu pentru Simona Halep, în acest an (FOTO: EPA)

În aceste condiții, US Open rămâne ultimul turneu la care Simona Halep a participat în 2022, sezon în care a câștigat două titluri, la Melbourne Summer Set și WTA Toronto.

S-a operat din cauza problemelor respiratorii

În urmă cu câteva zile, pe 12 septembrie, Simona Halep a anunțat recent că a hotărât să-și programeze o operație la nas, din cauza problemelor respiratorii care nu-i dădeau pace și care s-au agravat, în vara aceasta. 

image
Românca a anunțat că va mai juca niciun meci, în 2022 (FOTO: Instagram)

Scrisoare completă a Simonei Halep

„Salutări, tuturor. Vreau să vă informez în legătură cu situația mea actuală, să reflectez asupra a ceea ce s-a întâmplat în acest an și, așa cum am făcut-o mereu, să-mi împărtășesc sentimentele cu voi. După cum știți, în februarie am fost foarte aproape să mă retrag din tenis pentru că simțeam că nu mai am forța necesară să revin în Top 10. M-am confruntat cu anxietatea și am simțit că trebuie să mă opresc. 

Am fost norocoasă, ulterior, să descopăr Academia lui Patrick, unde mi-am recâștigat pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, am început, ușor, să cred că încă pot juca un tenis bun. A existat din partea mea deschidere către tot ce mi-a spus să fac, cum să fac și cât de mult să fac. Am făcut totul.

Obiectivul meu era clar: îmi ofer un an la dispoziție să revin în top 10. Când decid ceva, mereu sunt implicată total, iar Patrick a avut toată încrederea mea, așa că am vrut ca doar oamenii lui să se ocupe de mine. De aceea am făcut atâtea schimbări în echipă, pentru că am simțit că e lucrul corect: să fiu implicată complet în acest proiect.

A fost o perioadă foarte grea, pentru că mereu am pus presiune pe mine, iar faptul că am lângă mine cel mai bun antrenor aduce și mai mare presiune. Toate astea au culminat cu atacul de panică pe care l-am suferit la Paris. Am simțit că Roland Garros este turneul în care trebuie să joc foarte bine, având în vedere munca pe care o depusesem. Însă nu am reușit să gestionez presiunea și am clacat.

Apoi, am vorbit cu Patrick și i-am spus că am nevoie să mă relaxez, că nu pot evolua cu toată presiunea pe care am pus-o pe mine. I-am cerut să aibă răbdare cu mine șase luni, în care să nu aibă așteptări. M-a ascultat, a fost de acord și mi-a arătat susținere totală.

După, am reușit să joc cel mai bun tenis al meu. Mai repede decât mă așteptam, după doar două luni, am reușit să revin în top 10. Obiectiv îndeplinit. Însă ulterior, când am pierdut la US Open, am realizat că sunt epuizată din punct de vedere mental. Având probleme cu respirația de mulți ani, care s-au înrăutățit, am decis să urmez sfatul medicului și să fac operația necesară. 

Nu am putut să o fac mai devreme pentru că nu am avut liberă o perioadă de trei luni pentru recuperare, pentru că tenisul a fost prioritatea în viața mea. Însă acum am simțit că e timpul potrivit să fac ceva pentru mine. De aceea am ales și operația estetică. Și pe aceea am vrut să o fac de multă vreme, pentru că nu îmi plăcea deloc nasul meu. 

Am făcut-o și am rezolvat atât partea funcțională, cât și pe ea estetică. Sunt sigură că mulți mă înțelegeți. Nu știu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu.

Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis și mai am obiective de îndepinit”, a anunțat Simona Halep, prin intermediul contului său de Instagram.

Se credea că va reveni la un turneu, în octombrie

Iniția, se credea că Simona Halep va reveni la competiția de la Guadalajara, programată între 17 - 23 octombrie. Turneul din Mexic ar fi urmat să fie ultimul din acest an, dacă românca nu ar fi obținut calificarea la Turneul Campioanelor.

Potrivit „Prosport”, medicul care a operat-o pe Simona Halep a punctat că pacienții operați de el își revin complet, în proporție de 75%, exterându-se după opt ore de la intervenția chirurgicală. Apoi, ar fi fost nevoie de repaos total pentru o săptămână.

Sursa citată notează că rinoplastia la care a fost supusă Halep presupune o vindecare în două faze: prima de 10 zile (inflamația țesuturilor), iar a doua constă în cicatrizarea internă şi este totală abia după trei-patru luni. Costul intervenţiei ar fi fost de 5.200 de euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
bani falsi sursa igpr
cub reghecamf bătaie png
explozie nucleara shutter
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
Becali
Marco Asensio (dreapta), EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Echipaj 8+1 feminin canotaj, Facebook jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE