Serena Williams și-a încheiat cariera în lacrimi, eliminată în turul 3 US Open

Faptul că US Open avea să fie ultimul turneu al Serenei Williams în ipostaza de jucătoare de tenis se știa, numai că retragerea nu a fost în totalitate așa cum a sperat fosta sportivă americană.

Serena Williams s-a retras din tenis (FOTO: EPA)
Serena Williams s-a retras din tenis (FOTO: EPA)

Miza pentru fostul lider mondial din tenisul feminin era una considerabilă: ar fi vrut să egaleze recordul all-time în clasamentul câștigătoarelor de Grand Slam, unde Margaret Court va conduce pentru multă vreme, cu ale ei 24 de competiții cucerite. 

Revenind la Serena Williams, cariera sa de jucătoare s-a încheiat, noaptea trecută, într-un meci câștigat de sportiva australiană Ajla Tomljanović (46 WTA), în turul trei la US Open, scor 7-5, 6-7 (4), 6-1. La finele partidei care a durat trei ore și cinci minute, Serena Williams a fost surprinsă în lacrimi, trăind la intensitate maximă momentul retragerii sale. 

„Le mulţumesc tuturor celor care sunt aici, care au fost alături de mine atât de mulţi ani, decenii. Totul a început cu părinţii mei. Ei merită totul. Le sunt recunoscătoare. Acestea sunt lacrimi de fericire. Şi eu nu aş fi Serena, dacă nu era Venus. Mulţumesc, Venus! Ea este motivul pentru care Serena Williams există. A fost frumos. A fost cea mai incredibilă călătorie din viaţa mea!”, a spus Serena Williams după meci, vizibil emoţionată.

La fel de sentimentală s-a arătat și Ajla Tomljanović, care a fost și ea copleșită de emoții pentru finalul de drum ca jucătoare de tenis a Serenei Williams. 

„Îmi pare atât de rău pentru că acesta e finalul. Serena a făcut atât de multe pentru tenis, pentru mine, am urmărit-o de când eram mică. Am crezut că voi pierde, presiunea a fost mereu asupra mea. E Serena, știam că trebuie să iau punct cu punct, nici nu știu câte mingi de meci am avut. E cea mai bună din toate timpurile. Setul doii a fost pierdut, fără să fi făcut prea multe lucruri greșit. Ea a jucat, pur și simplu, incredibil. Serena ne-a transmis că niciun vis nu e prea mare. Și eu călătoresc alături de familie, știu cum e, fără Serena nu vor mai fi la fel lucrurile, ne va lipsi cu siguranță”, a spus Ajla Tomljanović la interviul de după meci.

Lider în clasamentul banilor câștigați din tenis

La cei aproape 41 de ani ai săi, Serena Williams va rămâne o legendă în tenisul mondial feminin, pe care l-a dominat fără doar și poate, pe parcursul carierei sale. Palmaresul vorbește de la sine, prin cele 23 de turnee de Grand Slam. În ceea ce priveşte titlurile din circuitul WTA, fosta jucătoare americană de tenis numără 73 de turnee cucerite, după liderul în clasamentul all-time Martina Navratilova (167), Chris Evert (157), Steffi Graf (107) și Margaret Court (92).

Fiind liderul clasamentul WTA în opt perioade, în intervalul 2002-2017, Serena Williams a adunat nu mai puțin de 319 săptămâni în această ipostază. Cariera ei ajunge la final cu un bilanț cu care se poate mândri - 858 de meciuri câştigate şi doar 156 pierdute, având și patru medalii de aur la Jocurile Olimpice. Per total, câștigurile din premiile de la turnee s-au ridicat la 94 de milioane de dolari, aici fiind liderul absolut, până în acest moment, bani cărora li se adaugă cei obținuți din contractele de publicitate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net