Eliminare-surpriză la US Open: scos din joc în optimi, Nadal ia o pauză de tenis

Ultima actualizare:

La cei 36 de ani ai săi, cu un trecut prolific în spate și un prezent rezonabil, Rafael Nadal (3 ATP) a produs o eliminare-surpiză la US Open, fiind eliminat în optimile de finală ale ultimului turneu de Grand Slam al anului.

Rafael Nadal părăsește US Open în optimi și ia o pauză de tenis (FOTO: EPA)
Rafael Nadal părăsește US Open în optimi și ia o pauză de tenis (FOTO: EPA)

Ibericul nu a cedat cu una, cu două, însă cele patru seturi cu Frances Tiafoe (26 ATP) l-au pus în dificultate, nereușind să facă față atât cât să meargă mai departe. Americanul de 24 de ani s-a calificat în sferturi, după ce l-a învins pe Rafael Nadal, scor 6-4, 4-6, 6-4, 6-3. 

La capătul unui meci care a durat trei ore și 32 de minute, Frances Tiafoe a ieșit învingător, iar în runda următoare a competiției din New York va concura împotriva rusului Andrey Rublev (9 ATP).

Rămâne lider în clasamentul Grand Slam-urilor

Totuși, Rafael Nadal conduce în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe Grand Slam-uri câștigate, numărând 22, fiind urmat de Novak Djoković cu 21 și Roger Federer cu 20.

După ce a părăsit turneul american, sportivul spaniol a anunțat că va lua o pauză de la tenis, dorind să fie alături de soția sa, Maria Francisca Perello, care se află în ultimele săptămâni de sarcină. Cei doi așteaptă nașterea unui băiat, până la sfârșitul lunii octombrie. În funcție de ceea ce va decide, o competiție la care e de așteptat să participe este Turneul Campionilor, programat între 13-20 noiembrie.

„Felicitări lui Frances, pentru că a fost mult mai bun decât mine. Acum, e timpul să merg acasă și să mă pregătesc din nou mental. Când mă voi simți pregătit să concurez din nou, voi fi acolo.

Nu este nevoie să caut scuze. Sunt momente în care îmi poate ieși totul indiferent de ce se întâmplă în plan personal și altele în care nu. De data aceasta m-a prins din urmă. Îl felicit pe rival, am încercat, dar din păcate nu a fost posibil.

M-am antrenat bine, dar la nivel de competiție mi-a lipsit ceva în ceea ce privește prospețimea, și poate și o oarecare liniște sufletească. Realitatea este simplă, nu am jucat bine și când nu joci suficient de bine, nu câștigi. Despre asta este vorba în sport”, a declarat Rafael Nadal.

„Este un lucru pe care îl pot spune copiilor și nepoților mei”

„Am jucat destul de bine, astăzi. Am intrat în arenă crezând că îl pot învinge. Mă ajută faptul că am jucat împotriva lui de câteva ori. Nu ne-am mai întâlnit de câțiva ani. Sunt diferit acum, sunt un jucător complet diferit.

 Frances Tiafoe produce surpriza la US Open, ajungând în sferturi (FOTO: EPA)
Frances Tiafoe produce surpriza la US Open, ajungând în sferturi (FOTO: EPA)

Îi vezi pe toți acești jucători tineri împotriva lui Rafa, Fed, Novak, te întrebi: «Voi putea spune, vreodată, că i-am învins pe vreunul dintre ei?». Astăzi, am încercat să o fac. Este un lucru pe care îl pot spune copiilor și nepoților mei. L-am învins pe Rafael. Sper că nu voi mai juca împotriva lui, dar dacă se va întâmpla, să se termine cu o victorie. În celelalte ocazii, am renunțat foarte devreme la serviciul meu. În meciurile precedente nu mi-am dat cu adevărat o șansă.

În această dimineață, nu m-am gândit deloc la meci. M-am trezit destul de relaxat, cu dorința de a juca tenis și de a face un pas mai departe, în ultimii trei ani am rămas în turul patru. Acesta a fost obiectivul meu. Este vorba despre capacitatea mentală. Rafa este acolo la fiecare punct. A știut cum să mă țină în joc. Știu de ce sunt capabil să fac în meciuri. Nu simt nicio presiune. Simt că nu am nimic de demonstrat. Sunt aici să joc un tenis grozav și să mă bucur de el, după cum puteți vedea. Nu aș fi vrut să-l fi înving pe Rafa în altă parte, poate pe terenul central de la Wimbledon”, a spus Frances Tiafoe, potrivit Eurosport.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net