Fără reprezentante rămase la US Open. Bilanțul negativ al tenisului românesc

Sorana Cîrstea (37 WTA) și Irina Begu (42 WTA) erau ultimele românce rămase pe tabloul principal de tenis feminin de la US Open, până la urmă părăsind și ele competiția, în turul doi.

Sorana Cîrstea părăsește și ea US Open (FOTO: EPA)
Sorana Cîrstea părăsește și ea US Open (FOTO: EPA)

„Grație” parcursului de anul acesta, România a rămas, pentru prima dată după patru ani, fără reprezentante în runda a treia unui turneu de Grand Slam.

Mai întâi, Simona Halep (7 WTA) a fost învinsă în primul tur, când a cedat în fața jucătoarei din Ucraina Daria Snigur (124 WTA), în trei seturi, scor 2-6, 6-0, 4-6. Apoi, Jaqueline Cristian (77 WTA) a pierdut în fața jucătoarei din Estonia Anett Kontaveit (2 WTA), scor 3-6, 0-6, în primul meci disputat, după accidentarea dură suferită în februarie.

Cu toate că trecuse, în primul tur, de australianca Daria Saville (58 WTA, 3-6, 6-2, 6-4), Gabriela Ruse a pierdut în fața americancei Coco Gauff (12 WTA, 2-6, 6-7 (4), apoi Sorana Cîrstea a cedat în duelul cu elvețianca Belinda Bencic (13 WTA, 6-3, 5-7, 2-6), pentru ca, în cele din urmă, Irina Begu să fie înfrântă de chinezoaica Yue Yuan (142 WTA, 3-6, 6-7 (6)), deși în manșa inaugurală trecuse de belgianca Elise Mertens (33 WTA, 6-3, 2-6, 3-6).

Record negativ pentru țara noastă

Ipostaza ca România să nu mai aibă nicio jucătoare în turul trei al unui Grand Slam nu a mai existat, în ultimii patru ani, ultima situație de acest gen petrecându-se la US Open-ul din 2018. De atunci, Simona Halep a câștigat trofeul la Wimbledon, în 2019, și a mai ajuns în două semifinale ale unei competiții majore, la Australian Open, în 2020, și la Wimbledon, în acest an. 

Mai există o speranță la dublu 

Nici la dublu situația nu a stat prea grozav. Perechea formată din Monica Niculescu și Gabriela Ruse a fost învinsă, în primul tur, de cehoaicele Barbora Krejčíková și Kateřina Siniaková, 6-3, 1-6, 6-3. 

Din fericire, Ana Bogdan a reușit, alături de americanca Sabrina Santamaria, să se califice, joi, în turul doi al probei de dublu. Cele două au trecut de echipa formată din americancele Elizabeth Mandlik și Katrina Scott, scor 6-7 (6), 6-3, 6-3.

În runda următoare, Ana Bogdan şi Sabrina Santamaria vor întâlni perechea care le-a eliminat pe Monica Niculescu și Gabriela Ruse, într-un meci care se va disputa sâmbătă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net