„Aur” pentru România. Bernadette Szőcs, campioană europeană la tenis de masă

Ultima actualizare:

Bernadette Szőcs a reușit să se impună, marți seară, în proba de simplu feminin la tenis de masă, de la Jocurile Europene, desfășurate la Cracovia, Malopolska.

Bernadette Szőcs, medaliată cu aur la Jocurile Europene (FOTO: Facebook)
Bernadette Szőcs, medaliată cu aur la Jocurile Europene (FOTO: Facebook)

Românca a cucerit medalia de aur la competiția continentală, după ce și-a adjudecat finala mare. Aici, sportiva legitimată la CSA Steaua a trecut de Yang Xiaoxin, din Monaco, cu scorul de scor 4-3 (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3), după un meci care a pus-o la încercare. Bernadette Szőcsa nu s-a pierdut cu firea și a revenit la 0-2 şi 1-3 la seturi, consemnând o reușită istorică, respectiv cea mai bună clasare a tenisului de masă românesc din istoria participărilor la Jocurile Europene.

11 medalii pentru România la Jocurile Europene

„Sunt cea mai fericită! Mi s-a îndeplinit visul cel dorit de atâta timp. Nu mai am cuvinte. Sunt cea mai fericită! Am avut alături oameni fantastici, care au crezut mereu în mine şi le mulţumesc pentru tot sprijinul! Nu m-a interesat scorul absolut deloc. Ştiam că sunt în finală şi că totul este posibil! Dacă mă uitam la tabelă, aş fi pierdut, pentru că deveneam mai sensibilă. Sunt foarte mândră de mine! A fost cea mai varianta cea mai bună a lui Bernadette Szőcs în acest concurs”, a fost reacția „la cald” a sportivei. 
În drumul său către supremație, Bernadette Szőcs a trecut de slovena Ana Tofant în 16-imi, de cehoaica Hana Matelová în optimi, de nemțoaica Nina Mittelham în sferturi și de poloneza Natalia Bajor în semifinale. 
Per total, România a obţinut trei medalii la tenis de masă la Jocurile Europene din Polonia: „aur” prin Bernadette Szőcs și „bronz”, atât prin Elizabeta Samara, cât şi prin perechea formată din Ovidiu Ionescu&Bernadette Szőcs la dublu mixt.
Bilanţul României la Jocurile Europene de la Cracovia a ajuns la 11 medalii: trei de aur, trei de argint şi cinci de bronz, după „aurul” câştigat de ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike și de atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, „argintul” cucerit de atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime şi de Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri și „bronzul” câștigat la karate de Ştefan Comănescu la categoria de 67 de kilograme, de atleta Andrea Miklós la 400 de metri și de scrimera Mălina Călugăreanu la floretă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net