„Aur” pentru România. Cătălin Chirilă, cel mai bun de la Cupa Mondială

Ultima actualizare:

Cătălin Chirilă și-a adjudecat supremația în proba de canoe simplu 500 de metri, de la Cupa Mondială din Szeged, în Ungaria, cucerind, vineri, medalia de aur. Sportivul român a avut un timp final de 1:50.72, lui urmându-i Serghei Tarnovschi, din Republica Moldova, cu 1:52.31 şi francezul Loic Leonard, cu 1:54.29.

Cătălin Chirilă, medaliat din nou cu „aur” (FOTO: Facebook)
Cătălin Chirilă, medaliat din nou cu „aur” (FOTO: Facebook)

Misiunea lui Cătălin Chirilă nu se încheie nici pe depate aici și mai are șanse la încă o medalie, în acest weekend având programat startul în finala probei de simplu 1000 de metri. Totodată, conaționalii săi, Ilie Sprîncean şi Oleg Nuţă, vor concura în finala de canoe dublu 1000 de metri. Delegația României la această Cupa Mondială din Szeged numără nu mai puțin de nouă sportivi, dintre aceștia făcând parte două fete şi şapte băieţi.

2023, un an extrem de important pentru sportivul român

Campion mondial şi european, Cătălin Chirilă are 25 de ani și este legitimat la CSA Steaua, fiind originar din Tulcea. Sportivul a ajuns prima dată în barcă, în anul 2012, când a participat la o selecție, iar antrenamentele riguroase le-a început tot atunci, pe Lacul Ciuperca din Tulcea, loc despre care este profund legat sentimental: „Județul Tulcea reprezintă copilăria mea, locul de unde mi-am început cariera. Pentru mine Tulcea va rămâne întotdeauna județul de suflet, locul unde voi regăsi mereu casa părintească“. Românul are în față un an extrem de important pentru cariera sa, dat fiind faptul că, în luna august, se vor desfășura Campionatele Mondiale, miza fiind că acolo se vor da primele „bilete” pentru Jocurile Olimpice, programate a se disputa la Paris. 
Anul trecut, Cătălin Chirilă a scris istorie la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax (Canada), unde a reușit să obțină „aurul” la 1.000 de metri și „argintul” la 500 de metri. O performanță uriașă, dacă o punem în contextul faptului că doar Simion Ismailciuc (1963), Ivan Patzaichin (1973 și 1977) și Aurel Macarencu (1986) au obținut titlul mondial la 1000 de metri pentru România, de-a lungul anilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net