„AUR” pentru România. Ana Andreea Beatrice, campioană europeană la lupte

Palmaresul României la lupte s-a îmbogățit, după ce Ana Andreea Beatrice a reușit să cucerească, joi, medalia de aur la Campionatul European, desfășurat la Zagreb, în Croația.

Ana Andreea Beatrice, medaliată cu aur (FOTO: Facebook)
Ana Andreea Beatrice, medaliată cu aur (FOTO: Facebook)

Conaționala noastră a consemnat această performanță, după ce a învins-o pe sportiva maghiară Bognár Erika, cu 8-0, în finala mare a categoriei 55 de kilograme. Prin performanța consemnată la Zagreb, Ana Andreea Beatrice a cucerit al doilea titlu european consecutiv, după cel din 2022, de la Budapesta.
  „Aur! Medalie de aur pentru România și pentru Ana Andreea Beatrice, la Campionatul European Seniori 2023! Luptătoarea noastră scrie și rescrie pagini de istorie, cucerind al doilea titlu continental consecutiv pentru luptele feminine românești! S-a cântat imnul României în Arena de la Zagreb pentru Ana Andreea Beatrice, care a învins-o cu 8-0 în finala mare a categoriei 55 kg, pe Bognár Erika (HUN). Cu lacrimi de fericire, cu certitudinea unui viitor de excepție deja confirmat, Ana Andreea Beatrice devine dublă campioană a Europei la Seniori pentru România! Felicitări, Andreea! Felicitări antrenorilor Nikolai Stoyanov, Adina Popescu, Marin Filip, antrenorului descoperitor Oancea Marian, staff-ului medical, precum și tuturor celor care au contribuit la pregătirea și parcursul ei!”, a consemnat Federația Română de Atletism pe pagina sa de Facebook.   

„Bronz” pentru Cătălina Axente

În aceeași zi, Cătălina Axente a câştigat medalia de bronz, la categoria 76 kilograme, în competiția din Croația. Românca a reușit să treacă de sportiva ucraineană Anastasiia Osniach, scor 5-3, performanță consemnată și ea de federație: „Încheiem o seară memorabilă la Campionatul European, cu o medalie de bronz! Cătălina Axente (76 kg) a câștigat finala mică în fața Anastasiiei Osniach, cu 5-3, și și-a adjudecat bronzul European! Cu multă dorință, pregătirea asiduă a dat roade și pentru Cătălina Axente! Felicitări, Cătălina! Felicitări antrenorilor Nikolay Stoyanov, Adina Popescu, Filip Marin, antrenorului descoperitor Buleandra Dumitru, staff-ului medical al Lotului, precum și tuturor celor care au contribuit la pregătirea și parcursul ei! Hai, România!”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net