„Argint” pentru România! Performanță uriașă la atletism

Ultima actualizare:

Cea mai nouă performanță din atletismul românesc se leagă de numele lui Alin Firfirică, sportiv care a obţinut, sâmbătă, medalia de argint în finală la disc.

Alin Firfirică a cucerit „argintul” (FOTO: Getty Images)
Alin Firfirică a cucerit „argintul” (FOTO: Getty Images)

Românul a reușit, totodată, cea mai bună performanţă personală a sezonului, cu ocazia rezultatului remarcabil, înregistrat la Cupa Europei la aruncări, găzduită de Leiria. În calea sa spre obținerea „argintului”, Alin Firfirică a consemnat cea mai bună aruncare a sa, măsurată la 63.78 metri, din a patra încercare. Comparativ, medalia de aur, care a revenit slovenului Kristjan Čeh, a fost în urma a 68.30 metri. Podiumul a fost completat de un croat, Martin Marković, care a obținut „bronzul” cu 62.20 metri.
Țara noastră este reprezentată de opt sportivi la competiţia de seniori şi tineret, din Portugalia. Printre aceștia se numără şi Bianca Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului, urmând să concureze duminică. Startul competiției iberice aliniază peste 300 de sportivi, adunați din 40 de țări. Ca reper, anul trecut, România a obținut o medalie de aur, la suliță, prin Alexandru Novac.

România, reprezentată de opt atleți

„Sâmbătă și duminică (11-12 martie), la Leiria (Portugalia), se va desfășura Cupa Europei de aruncări de iarnă, unde România va fi reprezentată de opt atleți. Mai precis, vom prezenta o echipă de seniori: Mihăiță Micu (CSM Vaslui) – ciocan, Alexandru Firfirică (CSA Steaua București, CSM Onești) – disc, Marius Musteață (CSA Steaua București) – greutate, Denis Both (CSM Arad) – suliță. Plus, pe Cristian Meheș (CS Crișu Oradea, CS Farul) – ciocan U23, două senioare la aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber (SCM Bacău, CSA Steaua București) și Adela Stanciu (CS Dinamo București), ca și pe Andreea Lungu (CSM București) – disc U23.Ca antrenori vor face deplasare Mihaela Melinte și Teodoru Agachi, Vasile Oșean – medic, Ana Mirela Țermure – conducător delegație. Mult success! Hai România!”, a notat, vineri, Federația Română de Atletism pe pagina sa de Facebook.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net