Atletismul românesc a reînviat! Avem două medalii la Europenele de sală!

Ultima actualizare:

Claudia Bobocea a cucerit medalia de argint în proba de 1.500 metri, în timp ce Gabriel Bitan a ocupat locul al treilea la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul.

Claudia Bobocea a izbucnit in lacrimi după cucerirea argintului european (FOTO: EPA)â
Claudia Bobocea a izbucnit in lacrimi după cucerirea argintului european (FOTO: EPA)â

Imediat după cursă de 1.500 de metri a avut loc o descătușare de emoții, iar românca s-a prăbușit la pământ, primind felicitări din toate părțile. Performanța este cu atât mai valoroasă, dat fiind faptul că atleta are 30 de ani și nu a renunțat niciodată la speranța că va reuși, în cele din urmă, să scrie istorie pentru România. Timpul obținut de conaționala noastră a fost de 4 min 03 sec 76/100, fiind depășită doar de Laura Muir, în vreme ce podiumul a fost obținut de Sofia Ennaoui.

Sportiva bifează, astfel, cea mai mare performanţă a carierei. Săptămâna trecută, ea stabilise un nou record național, în proba de 1.000 metri, la Birmingham World Indoor Tour Final. Atunci, a avut timpul de 2 min 35 sec 35/100 și a depășit performanța Doinei Melinte, 2 min 36 sec 91/100.

„A fost o cursă grea. S-a schimbat un pic sistemul, nu mai sunt doar nouă concurente, ci 12. Mi-a fi dorit să fie o medalie de aur, din păcate nu s-a putut. E un pas important pentru mine acest «argint», de la Europene. Mi-am dat seama că pot, încă de acum o săptămână, de la Birmingham, unde a fost practic același podium. Urmează refacerea! Ne așteaptă un an greu. Așa va fi pentru toți sportivii, care intenționează să se califice la Olimpiadă. Vom avea multe competiții în care sper să fiu acolo sus”, a spus Claudia Bobocea pentru „ProSport”.

Fericirea rezultatului l-a molipsit și pe antrenorul său, Valentin Anghel, care a punctat: „Este într-o formă fizică deosebită. Am avut mare încredere în ea și s-a dovedit că e justificată. Nu aș putea spune ca a fost avantajată, mă refer la culoarul de pe care a concurat… S-a alergat pe 12 culoare, nu mai sunt doar nouă atlete. E înghesuială mare la start, iar în momentul în care pleci în cursă trebuie să dai bine din coate, așa cum spunem noi în atletism, pentru a putea face față, pentru a te putea impune de la început. Mi-am dat seama că o să câștige, încă de la debut. Era foarte motivată! Cu o săptămână înainte, la Birmingham World Indoor Tour Final, s-a alergat în aceeași formulă. Ea a doborât recordul național care aparținea doamnei Doina Melinte. Dânsa e aici cu noi și îi mulțumim pentru susținere. Acum, Claudia e înscrisă în galeria importantă a atletelor din România. Ne-am fi dorit să câștige cursa pentru a auzi imnul național, care nu s-a mai auzit din 2015 la o astfel de competiție”.

Gabriel Bitan, locul al treilea la săritura în lungime

Gabriel Bitan a câştigat medalia de bronz în proba de săritură în lungime, ieri dimineață. Bitan, care fusese al treilea şi în calificări (8,03 m), a obţinut medaliat cu performanţa de 8 metri, fiind devansat în clasamentul final de grecul Miltiadis Tentoglou, campionul olimpic en titre, cu 8,30 m, şi de suedezul Thobias Montler, cel mai bun din calificări, cu 8,19 m.Aceasta este cea mai bună performanţă din carieră pentru Gabriel Bitan (24 ani), care se clasase pe 8 la Europenele de sală din 2021 de la Torun.  

Gabriel Bitan și săritura care i-a adus bronzul european (FOTO: EPA)
Gabriel Bitan și săritura care i-a adus bronzul european (FOTO: EPA)

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net