„Aur” pentru România la canoe! Cătălin Chirilă, pe primul loc la Europene

Ultima actualizare:

Cătălin Chirilă și-a adjudecat primul loc pe podium, sâmbătă, la proba de canoe simplu, pe distanţa de 1000 de metri. Românul a luat „aurul” la Campionatele Europene de kaiac-canoe, desfășurate în această perioadă, la München.

Cătălin Chirilă, medaliat cu aur la Europene (FOTO: Facebook)
Cătălin Chirilă, medaliat cu aur la Europene (FOTO: Facebook)

„A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic. Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan, medalia îi este dedicată memoriei lui”, a fost prima declarație a lui Cătălin Chirilă.

În urmă cu 50 de ani, Ivan Patzaichin a devenit campion olimpic tot la München, în aceeaşi probă. Fiind considerat unul dintre cei mai valoroși sportivi din istoria României, Ivan Patzaichin a decedat, în luna septembrie a anului 2021, la vârsta de 71 de ani.

Misiunea lui Cătălin Chirilă nu se încheie aici

Sportivul a condus aproape permanent pe parcursul cursei şi a încheiat cu timpul de 3:49.681. Românul a fost urmat de cehul Martin Fuksa şi de italianul Carlo Tacchini. Misiunea lui Cătălin Chirilă, vicecampion mondial la Halifax, nu se oprește aici - este calificat şi în proba de canoe - 500 de metri, care va avea loc duminică, de la 12.30.

„Mâine va fi crunt pentru mine, nu este proba mea favorită, dar am muncit mult şi sper să reuşesc şi acolo o medalie”, a mai spus Cătălin Chirilă.

Ultima medalie europeană pentru România la canoe simplu 1.000 metri a fost cucerită, în 2011, la Belgrad de Iosif Chirilă - atunci, acesta lua „argintul”. De asemenea, ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic, în 2006, la Račice.

Tot astăzi, Oleg Nuţă a luat startul în finala probei de canoe simplu pe 200 metri, ocupând locul opt, având timpul de 40.973s.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net