Primele declarații ale lui Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe

Cătălin Chirilă a fost întâmpinat de o delegație numeroasă la sosirea sa în România, ocazie prin care a oferit primele declarații oficiale, vizibil emoționat de cele întâmplate, precum și de susținerea care i-a fost arătată.

image
Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe (FOTO: Facebook)

„Vă mulțumesc din tot sufletul pentru această primire, sunt foarte emoționat, sincer nici măcar înainte de marea finală nu am fost atât de emoționat. Vă mulțumesc, întâi de toate, tuturor celor care ați fost în spatele meu. Fără voi nu aș putea ajunge aici și mulțumesc tuturor prietenilor, apropiaților, celor care au fost alături de mine. Care m-au susținut, în momentele grele, pentru că până la această performanță știm cu toții câtă muncă este în spatele medaliei și câte zile de chin au existat.

Sunt bucuros pentru acest rezultat, înseamnă enorm pentru mine. Pentru toți înseamnă foarte mult această medalie, dar întâi de toate cel mai mult reprezintă, pentru mine personal, confirmarea că toate speranțele pe care mi le-am pus, la începutul pregătirii, nu sunt în zadar. Practic, munca a dat roade și mă bucur că am reușit să obțin această performanță. Vă mulțumesc încă o dată, nu mai am cuvinte”, a declarat, vizibil emoționat, proaspătul campion mondial. 

Reamintim că sportivul Cătălin Chirilă a câştigat, duminică, medalia de aur la canoe simplu, pe distanţa de 1000 de metri, în cadrul Campionatelor Mondiale de Canoe Sprint de la Halifax, din Canada.

Pe urmele lui Ivan Patzaichin

Antrenat de Florin Popescu şi Petre Kondrat, Cătălin Chirilă a reuşit să câştige a doua medalie, la această ediţie de mondiale, după argintul de sâmbătă de la C1 - 500 de metri. Având timpul de 4:14.28, românul i-a depășit, duminică, pe campionul olimpic Isaquias Santos, din Brazilia (4:15.80), dar şi pe cehul Martin Fuksa (4:16.21).

Succesul său este unul istoric - după „aurul” lui Aurel Macarencu, din 1986, aceasta este prima reuşită de aur la C1 1000 de metri pentru România. Singurii români care au mai luat „aur” în această probă sunt Ivan Patzaichin, de două ori, în 1973 şi 1977, precum şi Simion Ismailciuc, în 1963.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
311060713 10225862509742554 1763676810025952230 n jpg
Misiunea DART FOTO NASA/Johns Hopkins Applied Physics Lab
image
image
image
image
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Farul Constanta 3 jpg
Inter Barcelona, EPA jpg
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg