Primele declarații ale lui Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe

Cătălin Chirilă a fost întâmpinat de o delegație numeroasă la sosirea sa în România, ocazie prin care a oferit primele declarații oficiale, vizibil emoționat de cele întâmplate, precum și de susținerea care i-a fost arătată.

Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe (FOTO: Facebook)
Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe (FOTO: Facebook)

„Vă mulțumesc din tot sufletul pentru această primire, sunt foarte emoționat, sincer nici măcar înainte de marea finală nu am fost atât de emoționat. Vă mulțumesc, întâi de toate, tuturor celor care ați fost în spatele meu. Fără voi nu aș putea ajunge aici și mulțumesc tuturor prietenilor, apropiaților, celor care au fost alături de mine. Care m-au susținut, în momentele grele, pentru că până la această performanță știm cu toții câtă muncă este în spatele medaliei și câte zile de chin au existat.

Sunt bucuros pentru acest rezultat, înseamnă enorm pentru mine. Pentru toți înseamnă foarte mult această medalie, dar întâi de toate cel mai mult reprezintă, pentru mine personal, confirmarea că toate speranțele pe care mi le-am pus, la începutul pregătirii, nu sunt în zadar. Practic, munca a dat roade și mă bucur că am reușit să obțin această performanță. Vă mulțumesc încă o dată, nu mai am cuvinte”, a declarat, vizibil emoționat, proaspătul campion mondial. 

Reamintim că sportivul Cătălin Chirilă a câştigat, duminică, medalia de aur la canoe simplu, pe distanţa de 1000 de metri, în cadrul Campionatelor Mondiale de Canoe Sprint de la Halifax, din Canada.

Pe urmele lui Ivan Patzaichin

Antrenat de Florin Popescu şi Petre Kondrat, Cătălin Chirilă a reuşit să câştige a doua medalie, la această ediţie de mondiale, după argintul de sâmbătă de la C1 - 500 de metri. Având timpul de 4:14.28, românul i-a depășit, duminică, pe campionul olimpic Isaquias Santos, din Brazilia (4:15.80), dar şi pe cehul Martin Fuksa (4:16.21).

Succesul său este unul istoric - după „aurul” lui Aurel Macarencu, din 1986, aceasta este prima reuşită de aur la C1 1000 de metri pentru România. Singurii români care au mai luat „aur” în această probă sunt Ivan Patzaichin, de două ori, în 1973 şi 1977, precum şi Simion Ismailciuc, în 1963.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net