Victorie senzațională! Cătălin Chirilă e campion mondial la canoe

Ultima actualizare:

Cătălin Chirilă a scris o pagină de istorie în sportul românesc, după ce a reușit să devină campion mondial la canoe simplu în proba de 1.000 de metri. E a doua lui medalie cucerită la Campionatul Mondial din Canada. 

Cătălin Chirilă e campion mondial la canoe (FOTO: COSR)
Cătălin Chirilă e campion mondial la canoe (FOTO: COSR)

Cătălin Chirilă, antrenat de Florin Popescu şi Petre Kondrat, a reuşit să câştige a doua medalie la această ediţie de mondiale, după argintul de sâmbătă de la C1 -500 m.

Duminică, românul, cu timpul 4:14.28, i-a depăşit în top 3 pe campionul olimpic Isaquias Santos, din Brazilia (4:15.80), şi pe cehul Martin Fuksa (4:16.21). Cătălin a gestionat extraordinar această cursă şi visul de a readuce canoea de simplu în elita mondială s-a împlinit, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv (COSR) pe Facebook.

După aurul lui Aurel Macarencu din 1986 este prima reuşită de aur la C1 1000m pentru România. Ivan Patzaichin de două ori, în 1973 şi 1977 şi Simion Ismailciuc, în 1963, sunt singurii români care au mai luat aur în această probă.

A treia medalie de aur în probele olimpice pentru România în 2022

În vârstă de 24 de ani și originar din Tulcea, Cătălin reprezintă raza de speranță pe care România o aștepta în canoea tricoloră de peste 15 ani, de când chiar antrenorul lui de azi, Florin Popescu, scria istorie în acest sport. 

Primul loc ocupat la la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint și Paracanoe din Halifax, Canada reprezintă al treilea titlu suprem cucerit de sportivii români în probele olimpice în acest an, după dubla senzațională reușită de David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta, de luna trecută. Atunci, înotătorul român s-a impus în probele de 100 m liber și 200 m liber. Pentru acea performanță el a primit un premiu de 200.000 de euro, așa că acum este de așteptat ca și succesul lui Cătălin Chirilă să fie recompensat cu 100.000 de euro pentru medalia de aur.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net