Gimnastica românească are viitor de aur! Am câștigat pe echipe la FOTE

Gimnastica feminină românească are din nou viitor! România a cucerit titlul în proba pe echipe din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), o victorie excepțională, realizată cu trei dintre marile speranțe ale acestui sport.

Echipa de gimnastică a României a cucerit aurul la FOTE 2022 (FOTO: Facebook/ COSR)
Echipa de gimnastică a României a cucerit aurul la FOTE 2022 (FOTO: Facebook/ COSR)

Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă şi Sabrina Maneca Voinea au ocupat primul loc, cu un total de 102,950 puncte, devansând reprezentativele Germaniei - 102,500 puncte - şi Italiei, 102,150 puncte. Mai mult, Amalia Puflea a câştigat argintul la individual compus, fiind devansată de germanca Helen Kevric. Pe locul al treilea s-a clasat franţuzoaica Lilou Viallat. Amalia Ghigoarţă a fost a cincea, iar Sabrina Voinea a 12-a.

Avem sportive calificate în toate finalele pe aparate

În urma prestațiilor din prima zi, româncele descoperite în cadrul programului ”Țară, țară, vrem campioane!”, supervizat de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang, au obținut mai multe calificări în finalele pe aparate. Astfel, la bârnă Puflea a prins finala cu a doua notă. La sol le vom avea pe Puflea (a doua notă) și pe Sabrina Voinea (a patra), la paralele pe Amalia Ghigoarţă (a şasea notă), iar la sărituri pe Sabrina Voinea (a patra notă). Deci, medalii se vor mai obține în continuare de aceste gimnaste de aur, care se află, majoritatea, în ultimul an de juniorat, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari să le revedem în echipa României la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Până atunci, însă, senioarele trebuie să termine între primele 13 la Campionatele Europene de la Munchen, care vor avea loc în prima jumătate a lunii august 2022, după care să confirme la Mondialele din toamnă.

România are după trei zile de întreceri patru medalii, dintre care una de aur (echipa feminină de gimnastică artistică - Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă şi Sabrina Maneca Voinea), două de argint (Amalia Puflea la individual compus - gimnastică artistică, Aissia Claudia Prisecariu la înot - 200 m spate) şi una de bronz (Ana Maria Vişan la atletism - aruncarea discului).

Competiția la care țara noastră e reprezentată de 92 de sportivi se va încheia sâmbătă.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net