Amalia Puflea se antrenează 7 ore pe zi pentru o medalie la Jocurile Olimpice

amalia puflea sol gimnastica jpeg
Amalia Puflea e campioana junioarelor

Amalia Puflea are 14 ani, face gimnastică de la 3 și este cea mai bună junioară din România la categoria ei de vârstă. Puștoaica a pierdut șirul medaliilor de aur și ale campionatelor naționale pe care le-a câștigat. Sportiva al cărui idol este Nadia Comăneci are un vis pe care vrea să și-l împlinească în 2024: „Vreau să devin campioană olimpică la Paris”, spune ea.

Pentru asta sportiva din Bârlad sacrifică tot! ”La 11 ani am plecat la Deva, la lot. La început mi-a fost greu, dar apoi m-am obișnuit. Îmi văd părinții de Paște și de Crăciun”, recunoaște Amalia Puflea, campioană națională la Junioare în acest an.

”Pufi” iubește cel mai mult solul

Pufi, așa cum o alintă toată lumea se pregătește câte 7 ore pe zi, de 6 ori pe săptămână și este bună și la școală! „Mă antrenez destul de mult, dimineața fac 3 ore și după-amiază 3 ore și jumătate, de luni până sâmbătă. În restul timpului, învăț. Îmi plac mult istoria și biologia”, mai spune gimnasta.

Aparatul la care Amalia excelează este solul, iar dacă nu ar fi făcut gimnastică ar fi ales alt sport. „Mi-ar fi plăcut să fac dansuri. Îmi place foarte mult solul, sunt pasionată de dans, când eram mică eram înnebunită să dansez de fiecare dată când auzeam o melodie”, a mai declarat Amalia pentru SportsNet.

amalia puflea gimnastica jpeg
Amalia Puflea se simte cel mai bine la sol

Amalia Puflea e multiplă medaliată la concursurile internaționale

Amalia Puflea este considerată una dintre cele mai valoroase gimnaste din ”noul val” și părerile specialiștilor sunt susținute și de rezultatele pe care le-a obținut în concursurile internaționale la care participă. La ultima competiție la care a concurat împreună cu Ana Maria Bărbosu, la Topgym, de la Charleroi ( Belgia), cele două sportive au dominat întrecerea. Ana Maria a câștigat concursul la individual, în timp ce Amalia s-a clasat pe locul trei. De asemenea, sportivele au mai câștigat 4 medalii de aur: Amalia la sol și Ana Maria la paralele și bârnă și una la echipe mixte, câștigată alături de reprezentantele Belgiei. Amalia s-a întors acasă și cu o medalie de argint la sărituri. Micuțele au fost însoțite în Belgia de Lucian Sandu, antrenorul coordonator al lotului național de gimnastică junioare al României.

amalia puflea anamaria barbosu lucian sandu jpeg
Amalia Puflea, Ana Maria Bărbosu și antrenorul Lucian Sandu, la concursul din Belgia
transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
Protest fata de mobilizare in Rusia FOTO EPA EFE jpg
Incendiu la o școală din Hațeg. FOTO: ISU Hunedoara
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg