Bernadette Szocs a ocupat locul 3 la Top 16 Europa

Ultima actualizare:

Victorioasă în 2018, Bernadette Szocs (26 de ani) s-a clasat din nou pe podium la Top 16 Europa. Jucătoare de tenis de masă din Tg. Mureș a ocupat locul 3 la ediția din acest an găzduită de Montreux (Elveția).

Bernadette Szocs a avut din nou evoluții foarte bune la Europa Top 16 (Foto: EPA-EFE)
Bernadette Szocs a avut din nou evoluții foarte bune la Europa Top 16 (Foto: EPA-EFE)

În semifinale, Benie a fost învinsă cu 4-0 (11-5, 11-5, 11-2, 11-6) de germanca Ying Han, cea care a și câștigat competiția. ”Bernadette nu a putut astfel să o răzbune pe Elizabeta Samara, cea care, în sferturi, a fost eliminată de germancă la mare luptă”, s-a precizat pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Câștigătoare în 2018 a competiției, jucătoarea din Tg. Mureș a bifat a opta sa prezenţă la Europe Top 16. Anul trecut, la Salonic, Bernadette Szocs a atins semifinalele, clasându-se pe locul 3. Alte clasări ale sale: locurile 9-16 (turul 1) în 2020, locul 2 (finală) în 2019, locurile 4-8 (sferturi de finală) în 2017, locurile 9-16 (turul 1) în 2016.

Prezentă la întrecerea din acest an, de la Montreux, Elizabeta Samara a fost învinsă în sferturile de finală. Constănțeanca are o singură clasare pe podium, în 2018, când a terminat pe locul 3. Anul trecut, Samara s-a clasat pe 9.

Top 16 Europa a fost câştigată de patru jucătoare din România: Olga Nemeş (1983), Emilia Ciosu (1993), Otilia Bădescu (1995) și Bernadette Szocs (2018).

Bernadette Szocs e una dintre cele mai bune jucătoare de tenis de masă din Europa (Foto: EPA-EFE)
Bernadette Szocs e una dintre cele mai bune jucătoare de tenis de masă din Europa (Foto: EPA-EFE)

Bernadette Szocs a cucerit zece medalii, șapte de aur, una de argint și două de bronz, la Campionatele Europene rezervate juniorilor. În 2012, în competiția senioarelor, a obținut titlul european la dublu mixt, la Buzău, și medalia de bronz la dublu feminin la Campioantele Mondiale rezervate juniorilor de la Hydebarad (India).

În 2015, a câștigat turneul Pro Tour Qatar rezervat sportivilor sub 21 de ani (U21), dupa ce în 2014 a fost componentă a echipei României care s-a clasat pe locuș 5 la Campioantele Mondiale de seniori din Japonia.

În mai 2016, datorită poziției sale în clasamentul mondial al Federației Internaționale de Tenis de Masă (ITTF), și-a asigurat prezența în întrecerea de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ea a fost inclusă în echipă alături de Elizabeta Samara și Daniela Dodean Monteiro. Participantă și la JO de la Tokyo, Bernie a ocupat atunci locul 5 la dublu mixt, dar și cu echipa României.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net