Bianca Andreescu revine pe teren după 6 luni

Ultima actualizare:

La mai bine de șase luni de la ultima competiție onorată, Bianca Andreescu este gata să fie din nou față în față cu fileul. Ocupanta locului 121 WTA a evoluat, ultima dată, la Indian Wells, în toamna lui 2021, iar revenirea ei va avea loc chiar azi, la Stuttgart.

Bianca Andreescu (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Bianca Andreescu (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Bianca Andreescu are toate motivele să creadă că poate deveni din nou de temut, dacă ne reamintim că cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială a tenisului feminin a fost pe locul patru, în toamna lui 2019. În primul tur, jucătoarea în vârstă de aproape 22 de ani o va înfrunta pe Jule Niemeier (108 WTA) și, în funcție de rezultat, mai departe ar putea să-și măsoare forțele cu Aryna Sabalenka (4 WTA).

În ultimii doi ani mai mult nu a jucat

Campioana US Open în 2019, anunțase la începutul lui 2022 că va amâna startul sezonului. Motivul? Recuperarea după un an epuizant din punct de vedere emoțional. Așa că a lăsat în urmă succesele obținute în 2019 la Indian Wells, Toronto și la turneul de Grand Slam amintit, accidentările și infectarea cu COVID19 forțându-i mâna pentru această decizie. Între timp, sub îndrumarea lui Sven Groeneveld, care a pregătit-o și pe rusoaica Maria Sharapova, fost lider mondial, Bianca Andreescu plănuiește să revină în prim-planul tenisului mondial, în turneul de categorie WTA 500 de la Stuttgart, câștigat ultima dată de fostul lider mondial, Ashleigh Barty, între timp retrasă.

Sunt foarte încântată să joc din nou. Ultimele două luni au fost destul de dificile, dar, oricât de clișeic ar suna, simt că m-am regăsit. Chiar am dezvoltat o pasiune mai puternică pentru acest joc și mi-am dat seama că îmi place cu adevărat acest sport”, a declarat Bianca Andreescu pentru WTA Insider înaintea startului turneului german la care a intrat printr-un wild-card.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net