Boris Becker, şocat de condiţiile din închisoare. S-a plâns de mâncare şi de igiena precară

Ultima actualizare:

Condamnat la doi ani şi jumătate cu executare, Boris Becker a ajuns, de două săptămâni, în teribila închisoare Wandsworth, din Londra, recunoscută pentru condițiile mizerabile de detenție.

Boris Becker este nemulțumit de mâncarea primită în pușcărie
Boris Becker este nemulțumit de mâncarea primită în pușcărie

Obișnuit cu luxul și cu prioritatea în restaurantele exclusiviste unde se delecta cu cele mai fine băuturi și mâncăruri, fostul mare campion de tenis a ajuns într-o celulă mizeră, de șase metri pătrați, cu toaletă și duș la vedere, într-o hărmălaie haotică produsă de ceilalți deținuți.

Porții mici, mâncare proastă

Un loc greu de „digerat” pentru un stomac sensibil. Și la propriu și la figurat, întrucât mâncarea nu este o atracție a închisorii Wandsworth.

Se adaptează greu și cel mai dificil îi este când trebuie să ia masă. Nu i-a venit să creadă cât de reduse sunt porțiile servite. Una dintre primele sale mese a constat în carne de vită presată la conservă și nu i-a plăcut deloc”, a declarat o sursă cotidianului britanic The Sun.

Citește și: Primele impresii ale lui Boris Becker, după prima noapte în pușcărie

Aceeași sursă a menționat faptul că Boris Becker este șocat de igiena precară a penitenciarului, cauzată de supraaglomerarea pușcariei. Totuși, fostul tenismen are privilegiul de a ocupa, singur, o celulă, în care stă închis de la ora 20.00 până la 7.00 dimineața.

Astfel de măsuri sunt aplicate atunci când deținuții sunt persoane cunoscute, pentru a evita implicarea lor în conflictele cu alți deținuți, dornici de faimă de pe urma vedetelor întâlnite.

I s-a sugerat să își vopsească părul

De altfel, unii deținuți i-au transmis lui Becker, conform The Sun, să își vopsească părul când va ajunge în pușcărie pentru a nu fi reunoscut de ceilalți deținuți. Același cotidian transmite că fostul campion ar putea fi mutat în altă închisoare, în câteva săptămâni.

Până atunci, Becker își utilizează alocația de 10 lire sterline pe zi, pentru a cumpăra ciocolată, biscuiți și banane de la magazinul pușcăriei.

Fanii îi pot trimite bani sau cadouri în închisoare

În ajutorul său, însă, ar putea veni chiar fanii fostului campion de tenis. Administrația penitenciarelor din Marea Britanie are o pagină online (click pentru a accesa), dedicată celor care doresc să transmită bani sau cadouri deținuților .

Citește și: Groaznic! Așa arată pușcăria în care va fi închis Boris Becker

Astfel, cei care au degând să facă asemenea gesturi pentru cel botezat de presa britanică „Idolul căzut”, trebuie să îi cunoască numele complet, data nașterii și numărul de înregistrare din sistemul penitencar. Acest cod este mai dificil de obținut, însă, aceeași administrație poate pune la dispoziție mai multe detalii, în baza unor solicitări.

Între 1878 și 1961, în penitenciarul Wandsworth au fost executați 135 de condamnați la moarte
Între 1878 și 1961, în penitenciarul Wandsworth au fost executați 135 de condamnați la moarte

Boris Becker fost găsit vinovat de ascunderea unor bunuri în valoare de 2,5 milioane de lire sterline pentru a evita achitarea unor datorii și condamnat la doi ani și jumătate de închisoare.

Procesul a avut loc în Marea Britanie, întrucât Becker locuiește de mai mulți ani în Regatul Unit.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net