Campionul european la natație Robert Glință, parte dintr-o peliculă Disney

Ultima actualizare:

În anul în care împlinește un secol, Disney continuă proiectele în care speranța, visarea și acceptarea sunt „ingredientele” principale, cooptându-l într-una din inițiativele sale pe campionul european la natație Robert Glință. Sportivul „își împrumută” vocea unuia dintre personaje, Alan, pelicula urmând să intre în cinematografe, începând din 16 iunie.

Robert Glință, parte dintr-un proiect Disney (FOTO: Facebook)
Robert Glință, parte dintr-un proiect Disney (FOTO: Facebook)

„Elementar”, film original marca Disney și Pixar, își are acțiunea în orașul „Element”, unde locuitorii de foc, apă, pământ și aer trăiesc împreună. Povestea o prezintă pe Flamă, o tânără înflăcărată, dură și iute la mânie, care se împrietenește cu Șuvoi, un tip sentimental și docil, lucru care începe să îi pună la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc. Filmul este regizat de Peter Sohn („Bunul Dinozaur” sau scurtmetrajul „Parțial Noros”) și produs de Denise Ream („Bunul Dinozaur” sau „Mașini 2”).

Bună-dispoziție și umor, caracteristicile personajului lui Glință

Robert Glință a spus „da” provocării de a dubla în limba română vocea unui personaj, a cărui naturalețe și spirit ludic fascinează prin însăși ideea că nu îi pasă ce spun ceilalți, fiindcă în final a fi în armonie cu propria persoană, cu felul propriu de a fi, gândi și împărtăși sentimente și trăiri este actul decisiv al asumării și fără doar și poate a modului în care oamenii pot subzista pe această lume. Alan, este fratele mai mare a lui Șuvoi și cel care aduce bună-dispoziția și umorul, în fiecare secundă a vieții familiei Ripley, dar și un ajutor de nădejde, ce îl va aduce pe Șuvoi în drumul său spre revelația pe care o va avea, când va descoperi că extremele nu se resping, ci se atrag și creează conexiuni uluitoare.

Robert Glință este unul dintre cei mai talentați sportivi români din înot, iar la numai 26 de ani a doborât recorduri impresionante, cucerind „aurul”, în anul 2015, la Campionatul Mondial U18 Singapore, proba de 100 de metrispate, cu un timp de 54,30 secunde în bazin olimpic și calificându-se pentru Jocurile Olimpice de vară, din 2016, de la Rio de Janeiro. De asemenea la Campionatul Europea, din 2020, de la Budapesta a cucerit medalia de aur la 100 de metri spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești. În noiembrie 2021, la Europenele în bazin scurt, 25 de metri, din Rusia, de la Kazan, a cucerit cea de-a treia medalie de bronz pe această distanță. De altfel, alături de David Popovici, a fost desemnat sportivul anului 2021 de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

 „Visurile noastre se pot împlini, dacă avem puterea să le urnim”.   

De cealaltă parte, The Walt Disney Company (TWDC) este lider în domeniul divertismentului şi media cu programe diversificate pentru familie şi cinci segmente de activitate: parcuri şi staţiuni, divertisment televizat, reţele media, produse de consum, platforma sa de streaming Disney + şi grupul său media interactiv.
Pixar Animation Studios este una dintre cele mai importante case de producție cinematografice specializate în „computer generated imagery” (CGI), adică în animația digitală computerizată, cu sediu în Emeryville, California (SUA).  Studiourile reunesc unele dintre cele mai apreciate pelicule din anul 1995 și până astăzi, ce a condus spectatorii de toate vârstele în periplurile emoționante și de neuitat, de la „Povestea Jucăriilor”, la „Deasupra Tuturor”, „Neînfricată”, „Suflet”, sau mai recentele filme „Roșu Aprins” și „Lightyear”.

Depășindu-ne potențialul, „țesând” vise în fiecare zi sub formă de desene, nuanțând dorințele care se împlinesc, atunci când ne rugăm la stele căzătoare, Walt Disney este promotorul iubirii adevărate, ce sălășluiește în curajul „tivit” din inimile noastre, iar în cei peste 100 de ani de „praf magic”, călătorii incomensurabile și personaje emblematice, studiourile ne-au învățat să ne regăsim, să fim fericiți aici și ne-au conturat valoarea familiei și a celor ce contează pentru fiecare dintre noi, de la Alba ca Zăpada, care a fascinat o lume întreagă prin bunătatea sa de netăgăduit, la Woody și ai săi confrați jucării, ce ne-au demonstrat că a fi copil este pentru o viață, iar inocența este prețioasă, până la final. Reconectați prin trecut, amprentați și modelați de prezent și stimulați de idealurile viitorului am învățat, într-un secol de magie, despre viață, așa cum este ea, cu bune și cu rele, cu adaosuri și farmece, cu dezamăgiri și lecții de învățat, cu oameni care dau sens și sunt mereu acolo prezenți, în suflet sau lângă noi, suntem parte din marea schemă a lucrurilor, ciclul vieții se repetă la nesfârșit, de fapt fiecare își controlează destinul. Nu ai nevoie de magie pentru a face acest lucru, pentru a-ți soluționa problemele și încă ceva - nu exteriorul contează, ci ceea ce vine din interior. Disney îndeamnă ca oamenii să își amintească de aceste lucruri pentru încă 100 de ani. Povestea va merge mai departe și, așa cum spunea Walt Disney, „Visurile noastre se pot împlini, dacă avem puterea să le urnim”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net