Povestea sportivei care a învins leucemia și, acum, scrie istorie în natație

Ultima actualizare:

O înotătoare din Japonia „demontează” cuvântul „imposibil”, după ce a reușit să învingă leucemia și, acum, face performanță în sportul mondial.

Rikako Ikee scrie istorie, la 22 de ani, după lupta câștigată cu leucemia (FOTO: Getty Images)
Rikako Ikee scrie istorie, la 22 de ani, după lupta câștigată cu leucemia (FOTO: Getty Images)

La cei 22 de ani ai săi, Rikako Ikee a impresionat o lume întreagă, reușind se califice la Campionatele Mondiale de înot, programate să se desfășoare în luna iunie, la Fukuoka, în Japonia, informează Agerpres. Astfel, sportiva inspiră și dă curaj celor din jur, la patru ani după ce a primit diagnosticul de leucemie, care a pus-o la încercare și care „a costat-o” o perioadă de 10 luni prin spitale. 

Japoneza a reușit să se impună în finala probei de 100 de metri fluture, din cadrul Campionatelor Japoniei, cu timpul de 57,68 secunde - cu 24 de sutimi mai puţin decât timpul impus de federaţia niponă de nataţie pentru a obţine calificarea la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Mai departe, misiunea ei va fi să se apropie de recordul personal de 56,06 secunde, pe care l-a stabilit în 2018. 
Calificarea la Mondiale reprezintă un pas important către Jocurile Olimpice din 2024, care se vor petrece la Paris, dat fiind că principalul obiectiv al lui Rikako Ikee, de îndată ce a părăsit spitalul, a fost să se califice la Olimpiadă, unde vizează nu doar prezența, ci chiar clasarea pe podium. 

A impresionat încă de la 16 ani 

Înapoi în timp, Rikako Ikee s-a făcut remarcată la doar 16 ani, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio, din 2016, unde s-a clasat pe locul al cincilea în finala probei de 100 de metri fluture. Doi ani mai târziu, impresiona la Jocurile Asiatice de la Jakarta, unde scria istorie pentru Japonia, cucerind în total opt medalii, dintre care şase de aur. În 2021, cu toate că nu trecuse multă vreme de la lupta cu leucemia, a reușit să participe și la Olimpiada de la Tokyo, atât la ştafeta de 4x100 de metri liber, cât şi la 4x100 de metri mixt, „simpla” sa prezență la acea competiție fiind o dovadă de putere și determinare.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net