Câte medicamente a luat, la doar 15 ani, patinatoarea Kamila Valieva

Patinatoarea rusă Kamila Valieva este subiectul preferat de discuție al iubitorilor sportului în această perioadă. Dar lumea nu vorbește despre săriturile ei cvadruple cu care a scris deja istorie, ci mai mult că a folosit o mulțime de medicamente care nu ar fi avut nici un sens să fie luate de un copil de 15 ani. 

Kamila Valieva e favorită la cucerirea medaliei de aur la Jocurile Olimpice (FOTO: EPA)
Kamila Valieva e favorită la cucerirea medaliei de aur la Jocurile Olimpice (FOTO: EPA)

Conform New York Times, Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a fost testată la Campionatul Rusiei de la Sankt Petersburg, la 25 decembrie 2021, de către Rusada, care a primit doar în 7 februarie rezultatul pozitiv de la laboratorul din Stockholm. Substanţa identificată a fost trimetazidina, folosită pentru ameliorarea anginei pectorale şi interzisă de WADA din 2014, deoarece favorizează circulaţia sângelui.

New York Times scrie că eşantionul ei conţinea şi medicamentele pentru inimă Hipoxen şi L-carnitină, care nu sunt pe lista celor interzise de Agenţia Mondială Antidoping.

Sportiva a spus că a luat din greșeală medicamentele bunicului ei

Sportiva s-ar fi apărat după ce a fost depistată pozitiv, susţinând că a luat din greşeală medicamentele bunicului ei. Potrivit lui Denis Oswald, preşedintele Comisiei de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Kamila Valieva şi-ar fi justificat controlul pozitiv în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) prin faptul că a făcut o confuzie cu medicamentele prescrise bunicului ei pentru a trata o problemă la inimă.

NY Times a precizat că bunicul patinatoarei a furnizat un mesaj video preînregistrat la o audiere cu oficialii ruşi antidoping, în 9 februarie, în care a spus că el a folosit trimetazidină pentru a trata "atacuri". Bunicul sportivei a arătat un pachet de medicamente în timpul mesajului. Mama Kamilei Valieva a afirmat la aceeaşi audiere că fiica ei a luat Hipoxen din cauza bătăilor neregulate ale inimii. Ea a precizat că bunicul avea grijă de nepoata lui în absenţa părintelui.

Kamila Valieva este prima după programul scurt la Jocurile Olimpice

Prezenţa trimetazidinei în corpul sportivei ar fi putut fi o greşeală, au sugerat oficialii ruşi. Dar descoperirea mai multor substanţe în eşantionul unui sportiv de elită, în special a unuia tânăr ca Valieva, a fost extrem de neobişnuită, potrivit unui important oficial antidoping.

Directorul executiv al Agenţiei Antidoping din Statele Unite, Travis Tygart, a declarat că beneficiile unei astfel de combinaţii de substanţe "par să vizeze creşterea rezistenţei, reducerea oboselii şi o eficienţă mai mare în utilizarea oxigenului”.

Kamila Valieva, medaliată cu aur în proba pe echipe, a primit din partea TAS permisiunea de a evolua în continuare la Jocurile Olimpice şi a terminat pe primul loc programul scurt al probei individuale feminine. Programul liber va avea loc joi.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net