Ce a învățat Cătălin Chirilă de la JO2024. Cum a trecut peste ratarea medaliei

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

Canoistul Cătălin Chirilă a povestit cum „a digerat” ratarea unei medalii olimpice la JO 2024, acolo unde nu a reușit accederea în Finala A a probei de canoe simplu masculin pe 1000 de metri. Sportivul în vârstă de 26 de ani „a avut de furcă”, date fiind condițiile meteo dificile, care au provocat valuri și l-au îndepărtat de obiectivul său de la JO2024. 

Cătălin Chirilă a povestit experiența sa de la JO 2024 (FOTO: Getty Images)
Cătălin Chirilă a povestit experiența sa de la JO 2024 (FOTO: Getty Images)

„Acum, cred că m-aş mai gândi de câteva ori, înainte să încep acea cursă din semifinale. Am făcut câteva greşeli tactice şi tehnice. Greşelile tehnice le-au observat chiar şi cei care cunosc destul de puţin canoe... S-a văzut cât de tare m-am împiedicat şi nu a fost normal. Sunt conştient că trebuie să mă pregătesc pentru condiţii mai rele. E primul lucru pe care vreau să-l schimb şi sper ca prin antrenament să reuşesc să fiu mai bun şi pe valuri”, a declarat Chirilă, care se afla printre favoriţi la câştigarea unei medalii. „Cu siguranţă mă gândesc la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Am tras linie, imediat după acea cursă (n.r. din semifinale). Poate mulţi se aşteptau să fiu şocat, după ce s-a întâmplat în semifinale, dar eu am conştientizat imediat, mi-am dat seama că sunt pe locul cinci şi nici nu mai era nevoie să stau să aştept confirmarea pe tabelă. E normal ca, după o linie trasă, după o concluzie, să încep cu dreptul şi am făcut asta în următoarea cursă (n.r. în Finala B, pe care a câştigat-o, terminând pe locul nouă), a conchis Chirilă.

Stabilise un record olimpic în serii

Reamintim că sportivul campion mondial în 2022 şi vicecampion mondial în 2023 s-a clasat pe locul al cincilea în semifinalele probei de canoe simplu masculin pe 1.000 de metri şi a ratat accederea în Finala A (3 min 45 sec 78/100) de la Jocurile Olimpice - cu toate că stabilise în serii un nou record olimpic, în 3 min 44 sec 75/100, doborât în semifinale de cehul Martin Fuksa (3:44.69), iar apoi în finală (3 min 43 sec 16/100). Ulterior, Chirilă a câştigat clar Finala B a probei, cu timpul de 3 min 47 sec 48/100, încheind pe locul al nouălea la general. România nu a mai obţinut o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu şi Mitică Pricop câştigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri şi „bronz” la 500 metri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net