Ce a simțit Yusuf Dikec, sportivul viral de la Jocurile Olimpice, atunci când a tras pentru argint, cu mâna în buzunar

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Yusuf Dikec, sportiv turc care a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a câștigat o medalie de argint la proba de tir de la Jocurile Olimpice din 2024, s-a făcut remarcat nu doar prin performanța sa, ci și prin atitudinea sa neobișnuită.

Yusuf Dikec a luat argint la Olimpiada de la Paris / foto: captura Eurosport
Yusuf Dikec a luat argint la Olimpiada de la Paris / foto: captura Eurosport

Deși a afișat un calm deosebit și un look casual, fără echipament specific, contrastând cu uniformele tehnice ale colegilor săi, turcul Dikec a dezvăluit că în interior simțea exact contrariul față de impresia pe care o transmitea.

Postura sa relaxată, cu o mână în buzunarul pantalonilor, a generat un val de meme-uri pe rețelele sociale, captivând atenția publicului.

În timp ce spectatori și comentatori se minunau de imaginea sa cool și neconvențională, Dikec, alături de partenera sa Sevval Ilayda Tarhan, a câștigat argintul la proba de tir pe echipe, la distanța de 10 metri.

De ce crede sportivul că a devenit viral

Reflectând asupra momentului acasă, Dikec a explicat, potrivit BBC: „Toată lumea spunea că păream foarte calm, dar în realitate, eram copleșit de emoții interioare tumultoase”.

El a adăugat: „Cred că postura mea de tragere a surprins esența spiritului olimpic: fair-play-ul, simplitatea, claritatea și naturalețea. Aceste trăsături au atras atât de multă atenție asupra mea.”

Deși mulți dintre concurenți au fost echipați cu tehnologii avansate, Dikec a ales să concureze purtând doar un simplu dop galben pentru urechi și ochelari de vedere obișnuiți, renunțând la echipamentul high-tech standardizat.

Suedezul Armand Duplantis, care a reținut titlul olimpic la săritura cu prăjina și a stabilit un nou record mondial, a fost inspirat de postura lui Dikec, imitându-l într-o fotografie recentă.

Gestul a ajuns și pe terenul de fotbal

De asemenea, mijlocașul naționalei Turciei, Irfan Can Kahveci, a replicat postura lui Dikec într-un meci din această săptămână.

După ce a obținut prima sa medalie olimpică, Dikec și-a exprimat dorința de a participa și la Jocurile Olimpice din 2028 de la Los Angeles, cu obiectivul de a câștiga medalia de aur. El a declarat cu încredere: „Eu și partenera mea vom câștiga aurul la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028. Am împrumutat medalia de aur doar până atunci”, a adăugat Dikec.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net