Ce bani se învârt în Formula 1: cel mai bine plătit pilot, egalul lui Haaland

Ultima actualizare:

Aflată în pauză competițională, Formula 1 este unul dintre sporturile „răsfățate” din punct de vedere financiar, cel mai ridicat venit depășind categoric cel mai mare salariu din Premier League, spre exemplu.

Campionul mondial, Max Verstappen, câștigă pe măsura realizărilor sale (FOTO: Getty Images)
Campionul mondial, Max Verstappen, câștigă pe măsura realizărilor sale (FOTO: Getty Images)

Lider în clasamentul celor mai bine recompensați piloți din sportul de viteză este Max Verstappen, campionul mondial din 2022, care are un salariu anual de 55 de milioane de dolari la Red Bull, însă nici Lewis Hamilton nu stă tocmai rău. Aflat în ultimul an de contract cu Mercedes, acesta primește 35 de milioane de dolari de la gruparea nemțească, având toate șansele să obțină mai mult și fiind în ipostaza de a-și putea negocia un salariu și mai ridicat de atât. În ciuda istoricului său bogat în Formula 1, Ferrari e abia pe locul trei în ierarhia celor mai bine plătiți șoferi, Charles Leclerc încasând 24 de milioane de dolari în fiecare sezon. 

Formula 1, peste Premier League 

Clasamentul celor mai bune salarii este continuat de Lando Norris, cu 20 de milioane de dolari de la McLaren, Carlos Sainz Jr., cu 12 de la Ferrari, Sergio Pérez și Valtteri Bottas cu 10 de la RedBull, respectiv Alfa Romeo, George Russel cu opt de la Mercedes, Esteban Ocon cu șase de la Alpine, Fernando Alonso, Pierre Gasly și Kevin Magnussen cu câte cinci de la Aston Martin, Alpine și Haas. Spre „coada” topului se situează Alexander Albon cu trei milioane de dolari la Williams, Lance Stroll, Nico Hülkenberg, Nyck de Vries, Guanyu Zhou și Oscar Piastri cu un venit anual de două milioane de dolari la Aston Martin, Haas, Alpha Tauri,  Alfa Romeo și McLaren, în vreme ce ultimele poziții le aparțin lui Yuki Tsunoda și Logan Sargeant, cu doar câte un milion de dolari pe sezon, la Alpha Tauri, respectiv Williams. 

Comparativ cu „sportul rege”, spre exemplu, Formula 1 nu e deloc în inferioritate. Erling Haaland, cel mai  bine plătit fotbalist din Premier League, atinge echivalentul a aproximativ 54 de milioane de dolari pe sezon pentru evoluțiile sale de la Manchester City. 
Noul sezon de Formula 1 va începe în curând, pe 5 martie, în Bahrain, urmând să se încheie pe 26 noeimbrie la Abu Dhabi. Programul prevede un număr record de curse, 24, comparativ cu cele 22 de întreceri din 2022.

Lewis Hamilton: „Nu am simțit că sunt bine primit în F1”

Deși bine cotat în plan financiar, Lewis Hamilton a dat de înțeles, și nu o dată, că nu se simte mereu confortabil în tot ce înseamnă peisajul din Formula 1. „Aş minţi dacă aş spune că nu doresc să continui şi dincolo de sezonul următor. Sunt încă în competiţie, îmi place ceea ce fac, am încă provocări în faţa mea, nu cred că ar trebui să renunţ prea curând. Multă lume ar renunța, dar eu sunt construit diferit. Am fost construit pentru Formula 1. Realizez că oamenii încă nu mă cunosc, chiar după toți acești ani. E în regulă, le voi demonstra din nou că greșesc.
Încă de când eram copil, am auzit despre reguli. Nu mi-a plăcut niciodată să-mi spună lumea ce să fac. Oamenii adoră să aibă puterea. Nu am simțit că sunt bine primit în Formula 1, nu am simțit că sunt acceptat. Mulți dintre piloți au spus «Nu așa trebuie să fie un pilot de Formula 1. Nu așa trebuie să te comporți. Nu trebuie să ai tatuaje. Nu trebuie să ai o personalitate puternică și piercing-uri». Am vrut să le arăt oamenilor cât de mult greșesc și am reușit asta, am câștigat multe titluri mondiale”
, puncta franc pilotul, într-un interviu acordat pentru Vanity Fair. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net