Cea mai importantă victorie a României la rugby din ultimii ani

image
România-Tonga (Foto: Răzvan Păsărică)

Seară de vis pentru naţionala de rugby a României. Sâmbătă seară, «tricolorii» au învins cu 19-18 una dintre cele mai puternice reprezentative din lume, Tonga.

„Dacă avem şi unu la sută şanse de victorie, ne batem pentru ele", mărturisea,  înaintea meciului cu Tonga, căpitanul naţionalei noastre, Mihai Macovei. Iar el şi coechipierii săi s-au ţinut de cuvânt, s-au luptat pentru fiecare balon, pentru fiecare metru de teren.

Placajele cădeau ca nişte lovituri asupra adversarilor, iar pachetul de înaintare ducea balonul spre buturile adverse ca pe vremurile de aur ale naţionalei.

Astfel, deşi în faţa lor se aflau componenţii celei de-a 11-a naţionale din lume, învingătorii Franţei la ultima CM, punctele se adunau pe tabelă în favoarea noastră. Mai întâi din lovituri de pedeapsă - la pauză scorul era egal, 6-6 - apoi chiar şi dintr-un eseu marcat de Macovei, care a culcat balonul printr-o pădure de picioare şi de mâini, în urma unei acţiuni colective.

Jucătorii şi conducătorii federaţiei, bucuroşi după succesul cu Tonga

simeon stalpnicul png
România-Tonga (Foto: Răzvan Păsărică)

Finalul a fost de infarct. Beneficiind de două eliminări de 10 minute dictate împotriva noastră, jucătorii din Tonga au marcat două eseuri şi au reuşit să ia conducerea, 18-16, cu câteva minute înainte de sfârşit. Românii ştiau însă că pot face un rezultat mare şi au luptat până la capăt, aşa că, în minutul 79, au beneficiat de o lovitură de pedeapsă.

Iar Vlaicu s-a dovedit acelaşi „lunetist" priceput, trimiţând balonul printre buturi. Scor final 19-18 pentru România, o victorie mare, cea mai mare din ultimii 9 ani, de la succesul obţinut de „stejari" în iunie 2004 contra Italiei, atunci când am învins cu 25-24. Un meci în care Alin Petrache, actualul preşedinte al Federaţiei, a fost căpitan, şi în care Paulică şi Ursache - titulari sâmbătă cu Tonga - au fost rezerve.

simeon stalpnicul png

Eroul partidei de sâmbătă a fost Vlaicu, care a marcat 14 puncte - 4 lovituri de pedeapsă şi o transformare. Jucătorul legitimat la Steaua a avut un procentaj de 100%. Mai mult, el a adus victoria cu doar un minut înainte de final. Deşi are doar 27 de ani, cel poreclit „Americanul" este unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lot, participând până acum la două Cupe Mondiale.

Pentru România sezonul nu s-a încheiat. Neînvinşi în acest an, tricolorii vor mai juca două meciuri test la Bucureşti: sâmbătă contra Canadei, şi pe 23 noiembrie contra naţionalei statului Fiji.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
cub anamaria prodan bebeto png
Charles si regina Elisabeta a II-a
Vandalizare mijloace de transport în comun FOTO Primăria Constanța jpg
Programul Rabla
image
image
image
image
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep, EPA jpg
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
Becali