Cine este Mirra Andreeva, jucătoarea care „face legea” la Australian Open

Mirra Andreeva (47 WTA) este jucătoarea care „face valuri” în tenis, reușind un rezultat spectaculos: la cei doar 16 ani ai săi, adolescenta rusă a eliminat-o pe sportiva din Tunisia Ons Jabeur (6 WTA), una dintre favoritele de la Australian Open.

Mirra Andreeva are șanse să domine tenisul mondial, în următorul deceniu (FOTO: Getty Images)
Mirra Andreeva are șanse să domine tenisul mondial, în următorul deceniu (FOTO: Getty Images)

Tânăra jucătoarea și-a adjudecat victoria în doar 54 de minute, câștigând duelul în două seturi, scor, 6-0 6-2 și asigurându-și prezența în cel de-al treilea tur al Grand Slam-ului.  
Mirra Andreva se află abia la a patra apariţie pe tabloul principal al unui turneu de asemenea anvergură, de la debutul său la Roland Garros, petrecut anul trecut, sportiva dând dovadă de o maturitate uimitoare, rezistând cu brio presiunii unei prime victorii în faţa unei jucătoare din Top10 WTA.
După meci, Mirra Andreeva a stârnit amuzamentul publicului prin declarațiile făcute pe teren. Întrebată cum se simte, față de anul trecut, când juca în finala de juniori de la Australian Open, sportiva a spus că s-a maturizat. „Ai doar 16 ani”, i s-a spus, iar răspunsul dat de rusoaică a stârnit râsete în tribune: „Da, e adevărat... Dar anul trecut aveam 15 ani. Cred că anul ăsta m-am schimbat mult și cred că se vede asta pe teren”.

Și-a invins idolul din „sportul alb”

Eram foarte emoționată, înainte de meci! Sunt foarte inspirată de Ons, de modul în care joacă. Înainte să încep să joc în circuitul WTA, mă uitam mereu la meciurile ei. Mereu am fost atât de inspirată de felul în care joacă. Acum am avut șansa să o înfrunt. În primul set, am arătat un tenis uimitor. Nu mă așteptam la asta de la mine. Am vrut doar să ies să joc pe acest teren mare pentru a doua oară și să mă bucur și asta am făcutAșa cum e pe teren, e și în afara lui. E atât de drăguță. Acum, după meci, a venit la mine, mi-a urat noroc. Știu doar că este cine este și nu se schimbă niciodată. Asta îmi place la ea!”, a mai declarat Mirra Andreeva.
De altfel, Ons Jabeur este a doua eliminată din Top 10, care părăsește prematur Australian Open, după cehoaica Markéta Vondroušová (7 WTA). Mai departe, Mirra Andreeva, aflată deja în top 50, o va înfrunta fie pe franţuzoaica Diane Parry (72 WTA) fie pe o altă rusoaică, Kamilla Rakhimova (90 WTA), pentru un loc în optimile de finală ale turneului de la Melbourne. Dintre numele mari prezente în competiție au fost eliminate şi sportiva din Canada Leylah Fernandez (35 WTA), daneza Caroline Wozniacki (252 WTA) și Caroline Garcia (19 WTA).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net