Vești proaste: Nadal ratează Australian Open, consemnându-se un record negativ

Rafael Nadal începe 2024 cu o veste proastă, anunțând că va rata primul Grand Slam al anului, programat între 14 și 28 ianuarie. Sportivul iberic e pus din nou la încercare de o accidentare, lipsind pentru prima dată, din 2013 și până astăzi, de la Australian Open, turneul consemnând o premieră negativă: prima ediția din secolul XXI, de la care atât Rafael Nadal, cât și Roger Federer, între timp retras, vor lipsi. 

Rafael Nadal ratează primul său Australian Open, în ultimii 10 ani (FOTO: Getty Images)
Rafael Nadal ratează primul său Australian Open, în ultimii 10 ani (FOTO: Getty Images)

Jucătorul spaniol a suferit o ruptură musculară, la aproximativ un an, de când a început o perioadă nefastă în cariera sa, în care a stat mai mult pe bară. 2023 a adus multe provocări pentru Rafael Nadal, care a stat departe de lumea tenisului, trecând printr-o operație la șold, urmată de o lungă serie de antrenamente, care să îl pregătească, treptat, de revenirea în circuit. Din păcate, nivelul crescut de intensitate la antrenament îl va face să rateze turneul de Grand Slam de la Melbourne, pentru prima oară după 10 participări consecutive - în 2009 și în 2022, ibericul a ieșit campion al turneului din Australia. 

„Obiectivul meu e să fiu la cel mai bun nivel, în trei luni”

„Salutare tuturor. În timpul ultimului meu meci din Brisbane am avut o mică problemă la un mușchi, ceea ce m-a îngrijorat. Odată ajuns în Melbourne, am avut ocazia să fac un RMN și am constatat o mică ruptură la un mușchi, nu în aceeași parte unde am avut deja o accidentare. Asta este o veste bună. În prezent, nu sunt pregătit să concurez la nivelul maxim de solicitare în meciurile de cinci seturi. Mă întorc în Spania să îl văd pe medicul meu, să primesc tratament și să mă odihnesc”, a fost anunțul făcut de Rafael Nadal, prin intermediul platformei X. „Am muncit foarte mult, în decursul anului pentru această revenire și, așa cum am menționat întotdeauna, obiectivul meu este să fiu la cel mai bun nivel, în trei luni. În ciuda veștilor triste pentru mine, pentru că nu pot juca în fața publicului uimitor din Melbourne, aceasta nu este o veste foarte rea și rămânem cu toții optimiști în privința evoluției în acest sezon. Îmi doream foarte mult să joc aici în Australia și am avut ocazia să joc câteva meciuri care m-au făcut foarte fericit și încrezător. Mulțumesc tuturor pentru susținere și ne vedem curând!”, a mai spus jucătorul cu 22 de titluri de Grand Slam în palmares. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net