Condiții barbare la F1: un pilot a leșinat în timpul cursei. „A fost ca în iad”

Stări de leșin, senzație de greață și vedere înceţoşată - așa au resimțit piloții de Formula 1 Marele Premiu din Qatar, disputat în weekend și criticat aspru. Cu toate că organizarea cursei s-a petrecut pe timp de noapte, temperatura atingea 40 de grade, iar umiditatea se resimțea din plin, în vreme ce condițiile din interiorul maşinilor au fost și mai „vitrege”.

image

Piloţii povestesc că se simţeau „în flăcări”, iar efectele deshidratării nu au întârziat să apară. Participanții au descris experiența drept „57 de ture de iad” și nu puțini au ajuns la centrul medical pentru perfuzii şi oxigen. 
Unul dintre cei care s-a plâns a fost Logan Sargeant, americanul debutant la Williams rezistând 40 de tururi, dar apoi starea de sănătate nu i-a mai permis să continue. Și Esteban Ocon s-a arătat terifiat: „Am câştigat şase puncte, cele mai grele puncte, de până acum. Aerul din cockpit era oribil, e ca şi cum ţi-ar fi luat foc casca! Sincer, m-am simţit ca în iad din turul 15 sau 16. Am vomitat în maşină! Apoi, am reuşit să mă concentrez pe ceea ce aveam de făcut, capul este cel mai important lucru în acest sport. Dar să ne întoarcem aici în decembrie, vă rog, niciodată în octombrie. A fost foarte greu!”.

Unul dintre piloți a leșinat în mașină, în timpul cursei de F1

Condițiile din Qatar l-au speriat până și pe experimentatul Fernando Alonso, de la Aston Martin: „A fost cea mai grea cursă, pe care am făcut-o, în ultimele două decenii! Din cauza condiţiilor, umiditatea a fost mai mare, decât în ultimele zile şi nu a fost vânt. Am suferit din cauza temperaturilor ridicate din partea dreaptă a scaunului, deoarece exista o ţeavă care se supraîncălzea, „arzându-mi” spatele şi braţul drept. A trebuit să suportăm condiţiile extreme!”. Și Charles Leclerc a tras un semnal de alarmă, pilotul lui Ferrari dând un ultimatum: „Dacă ne vor pune în aceeaşi situaţie şi în alt an, va trebui să discutăm între piloţi”.
Lando Norris, de la McLaren, a întărit spusele colegilor săi: „Am atins limita, este trist că trebuie să fie aşa! Nu este bine, unii piloţi au ajuns la centrul medical, leşinaţi”. Un caz mai grav a fost cel al lui Lance Stroll, care a fost dus la o ambulanţă, când a ieşit din monopost. „Cu 20 de tururi înainte de final, starea mea a început să se deterioreze, am simţit că leşin în maşină. Nu poţi vedea unde mergi când leşini... Îmi pierdusem complet cunoştinţa!”, a mărturisit pilotul. Cursa a fost câştigată de Max Verstappen, care a devenit matematic campion mondial pentru a treia oară consecutiv, Oscar Piastri şi Lando Norris completând podiumul. Următoarea ediție de Grand Prix în Qatar va fi, anul viitor, pe 1 decembrie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net