Coronavirusul a făcut selecția în echipa de Fed Cup a României

Ultima actualizare:

Echipa României conturată pentru calificările pentru fosta FedCup, actuala „Billie Jean King” Cup, se prezintă într-o variantă modificată, schimbată în ultimul moment.

Irina Begu e singura jucătoare care a fost convocată inițial și va juca (FOTO: EPA)
Irina Begu e singura jucătoare care a fost convocată inițial și va juca (FOTO: EPA)

Dacă luni s-a aflat că Andreea Prisăcariu (200 WTA dublu) o înlocuiește pe Raluca Olaru (42 WTA dublu), iar Mihaela Buzărnescu (123 WTA) vine în locul Gabrielei Ruse (56 WTA), între timp, marți, s-a anunțat că și Monica Niculescu (44 WTA dublu) va absenta. Practic, România nu mai poate conta pe una dintre cele mai valoroase și experimentate jucătoare din echipa sa, care a fost confirmată, luni seară, cu COVID19, intrând în izolare. În locul său a fost convocată, în ultimul moment, Andreea Mitu (103 WTA dublu).

De menționat că motivul înlocuirii Ralucăi Olaru și Gabrielei Ruse este acela că ambele jucătoare se resimt, după ce au trecut, în luna februarie, prin COVID19 și mai au nevoie de timp pentru a se recupera și a reveni în formă. Gabi Ruse a explicat chiar că, din cauza infecției, a rămas cu o inflamație la nivelul inimii, care se va vindeca în timp, dar care o împiedică să facă efort la nivelul la care este ea obișnuită.

Astfel, din vechea echipă mai rămâne doar Irina Begu (63 WTA simplu, 48 WTA dublu), iar căpitanul nejucător va fi Horia Tecău, care-și va face debutul în această postură într-un meci foarte dificil.

Polonia, cu liderul mondial, Iga Swiatek

De cealaltă parte, Polonia se va prezenta cu liderul mondial, Iga Świątek, dar și cu Magda Linette (58 WTA simplu și 26 WTA dublu), Magdalena Frech (87 WTA), Alicja Rosolska (59 WTA dublu) și Maja Chwalińska (265 WTA), avându-l căpitan nejucător pe Dawid Celt.

Confruntarea se va desfășura la Radom, iar partidele vor avea loc pe 15 şi 16 aprilie, contând pentru calificările „Billie Jean King” Cup 2022. Echipa învingătoare va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 formaţii din lume, iar cea învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net