Horia Tecău, la ultimul meci în ATP: ”Mă voi bucura de viață într-un mod diferit”

Ultima actualizare:

    Horia Tecău a câștigat un meci la Turneul Campionilor Foto: Guliver/ GettyImages
Horia Tecău a câștigat un meci la Turneul Campionilor Foto: Guliver/ GettyImages

Horia Tecău (36 de ani), probabil cel mai important și constant tenismen român din ultimii 20 de ani și singurul de la Ilie Năstase care a cucerit un titlu de Grand Slam, a pus ”racheta în cui”.

Așa cum îi stă bine unui adevărat campion, el s-a retras după un meci câștigat. Și nu oriunde, ci la Turneul Campionilor, acolo unde, alături de germanul Kevin Krawietz, a învins cu scorul de 6-3, 6-7, 10-6 perechea Marcel Granollers/ Horacio Zeballos. Cum nu au reușit să se califice în semifinale, acesta a fost ultimul meci dintr-o carieră fabuloasă, așa cum a anunțat chiar Tecău pe Facebook: ”O mulţime de emoţii am acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit şi oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să dezvolt abilităţi de viaţă în acest proces. Energia terenului de tenis şi a fanilor tenisului m-au răsplătit enorm şi voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit şi să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a scris cel care a cucerit titlurile de dublu la Wimbledon și US Open, dar și pe cel de la Australian Open (dublu mixt) sau medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Totuși, el va mai juca un meci înainte de retragerea definitivă de pe teren. Tecău a fost convocat în echipa de Cupa Davis care va întâlni Peru, la Cluj-Napoca, în perioada 27-28 noiembrie.

Întâlnirea contează pentru Grupa Mondială I - Knockout, iar echipa care va câştiga va juca în 2022 în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume.

image
image
image
image
image
image
GettyImages 1448835977 jpg
neymar plange jpg
gigi becali sportpictures jpg
Catalin Cirjan, Getty Images jpg
Lionel Messi, Getty jpg
carlos alacaraz getty jpg