Cristian Gaţu, după dezastrul cu Finlanda: «Jucătorii nu dau doi bani pe naţională»

image
După ruşinea cu Finlanda, românii au ieşit din Top 30 Mondial

Cvadruplă campioană mondială, naţionala masculină de handbal a ajuns la cel mai jos nivel din istorie, fiind eliminată în play-off-ul dinaintea preliminariilor Euro 2016 de Finlanda, o echipă de amatori.

Cristian Gaţu a plecat la timp de la cârma federaţiei de handbal, înainte ca prima reprezentativă de băieţi să fie trăiască o umilinţă fără precedent. Într-o dublă cu Finlanda în care trebuia să defilăm, tricolorii antrenaţi de Eliodor Voica au reuşit „performanţa" de a fi eliminaţi după 32-30 în tur şi 29-32 în returul de sâmbătă din deplasare.

Ce înseamnă Finlanda în handbalul masculin? „O echipă de amatori. Păi, portarul lor n-a putut veni la meci, fiindcă n-a fost învoit de la serviciu. În dimineaţa returului, toţi jucătorii lor au fost la muncă, iar după ce şi-au terminat treaba, ne-au bătut", ne-a explicat Cristian Gaţu. Fostul preşedinte FRH a găsit şi o explicaţie pentru acest eşec greu de digerat.

„Unii s-au dat accidentaţi, iar alţii nu dau doi bani pe naţională. Le-a intrat în cap că n-au nici o datorie faţă de România. La cluburi încasează câte 8.000 - 9.000 de euro pe lună şi la naţională joacă, de fapt, de 100 de euro", a completat Gaţu, care a adus României două titluri mondiale şi două medalii olimpice.

Eliminarea suferită în faţa Finlandei l-a bulversat şi pe actualul preşedinte FRH, Alexandru Dedu. „Această generaţie mai are o şansă: dubla cu Suedia, la 7 şi 15 iunie, pentru calificarea la Mondialul din 2015. Dacă pierdem, atunci se impune renunţarea la actuala generaţie şi creşterea unor copii pentru viitoarele campanii", ne-a declarat Dedu.

cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
andreea marin si cove jpg
maurice munteanu
Amal și George Clooney (8) jpg
david si victoria beckham
horoscop
valeria condrea
Soldati ucraineni Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării Twitter jpg
Târgoviște va avea 100 platforme pentru colectarea gunoiului. FOTO C. Stan / Facebook
image
image
image
image
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg