Cum se motivează liderul ATP. Ce nu ratează niciodată Alcaraz, înainte de meci

Ultima actualizare:

Ocupantul primului loc din ierarhia mondială a tenisului masculin povestește cum reușește să rămână motivat și concentrat, înainte de a intra pe teren.

Carlos Alacaraz, liderul mondial din tenisul masculin (FOTO: Getty Images)
Carlos Alacaraz, liderul mondial din tenisul masculin (FOTO: Getty Images)

Carlos Alcaraz, care va împlini abia 20 de ani, în luna mai, a povestit că își intră în mână pentru meciuri cântând „foarte tare” melodiile din seria filmelor Rocky, împreună cu antrenorii săi. Dintre acestea, una este de nelipsit, indiferent ce adversar urmează să înfrunte: „Eye of the Tiger” este cântecul care îl motivează la superlativ pe liderul ATP, fan declarat al seriei care îl are în centrul atenției pe actorul american Sylvester Stallone, interpetând personajul Rocky Balboa.
„Îmi amintesc întotdeauna filmele Rocky, toate melodiile din Rocky. În fiecare zi de meci, în maşină pun trei cântece din Rocky, cum ar fi «Eye of the Tiger»”, a declarat Carlos Alcaraz, după victoria obţinută în faţa americanului Tommy Paul (19 ATP), în urma căreia s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, din Florida. „Le cântăm cu echipa mea, cântăm foarte tare, este ceva care mă motivează foarte mult”, a adăugat jucătorul iberic pentru Tennis Channel.

Se luptă pentru semifinalele de la Miami

După o partidă câștigată „la dungă”, scor 6-4, 6-4, Carlos Alcaraz urmează să se dueleze, în sferturile de finală de la Miami, cu unul dintre compatrioții săi, Taylor Fritz (10 ATP). „Astăzi, am fost mai relaxat, la Montreal am fost mai nervos. Sunt mulţumit de felul în care am jucat, m-am distrat bine, am zâmbit tot timpul”, a rezumat ibericul meciul cu Tommy Paul, în fața căruia și-a luat revanșa, după eşecul suferit în faţa americanului, în vara trecută, la Montreal - de altfel, singurul lor duel anterior. Dincolo de miza competițională, Carlos Alcaraz a ținut să puncteze că are o relație foarte bună cu Tommy Paul şi s-a declarat convins că vor juca „de multe alte ori” împreună, în anii ce vor veni. Reamintim că, anul trecut, Carlos Alcaraz a cucerit titlul la Miami Open, după ce l-a învins în finală pe norvegianul Casper Ruud.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net